Marti, 19 03 2019
Pentru cei cu bani... mulți! Sweptail, una dintre cele mai scumpe maşini din istoria Rolls-Royce

Pentru cei cu bani... mulți! Sweptail, una dintre cele mai scumpe maşini din istoria Rolls-Royce

Un capriciu de aproximativ 12,3 milioane de dolari pentru un client special al Rolls Royce.

 

Există doar o singură unitate şi tot ce se ştie este că a fost comandată de o persoană care preferă să rămână anonimă. Un capriciu de aproximativ 12,3 milioane de dolari pentru un client vechi al constructorului de maşini Rolls Royce.

 

Sweptail este o maşină sportivă cu două locuri, inspirată din lumea nautică şi pentru realizarea acesteia constructorul britanic Rolls Royce a avut nevoie de patru ani.

 

 

 

Maşină realizată la comandă

Prezentată cu câteva zile în urmă în Italia - cu ocazia unui concurs numit Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2017 - maşina făcută pe comandă de către Rolls Royce este o adevărată bijuterie pe roţi.

 

Deşi se bazează pe modelul de producţie Phantom, Sweptail este realizată pe gustul proprietarului său, un colecţionar de avioane şi iahturi, care a dorit să vadă reflectate cele două pasiuni ale sale într-o maşină.

 

Inspirată din caroseria pe care firma o producea în 1920, maşina are un acoperiş panoramic din cristal şi forma unui iaht sportiv.

 

În interiorul său abundă piesele realizate din titan, abanos şi piele, şi include diverse personalizări solicitate de client.

 

 

 

Sub capotă a fost instalat motorul de la Rolls-Royce Phantom, un propulsor V12 de 6,75 litri cu peste 450CP.

 

Preţ astronomic

Deşi producătorul britanic nu a dezvăluit preţul modelului Sweptail, zvonurile sugerează că extravagantul cumpărător ar fi plătit pentru ea circa 12,3 milioane dolari.

 

Într-un interviu acordat revistei Car Magazine, CEO de la Rolls-Royce, Torsten Muller-Ötvös, a declarat numai că maşina a revenit „substanţial de scumpă”.

 

 

 

„Am putea spune că a fost, probabil, cea mai scumpă maşină construită de-a lungul anilor... sau cine ştie, poate cea mai scumpă construită vreodată.”

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top