fbpx
 
Tristețe mare într-un sat din Severin: producția de banane, afectată din cauza condițiilor meteo Foto: Infocs.ro

Tristețe mare într-un sat din Severin: producția de banane, afectată din cauza condițiilor meteo


În satul Doclin din județul Caraș-Severin oamenii cultivă, pe lângă ceapă sau cartofi, și banane, producția de anul acesta urmând să nu fie una foarte bună, din cauza condițiilor meteo mai puțin bune din primăvara ce a trecut.

 

Temperaturile tot mai ridicate din ultimii ani și mai ales clima cu influențe mediteraneene din Caraș-Severin le-a permis oamenilor să cultive banane, specie de fructe care crește în ţările calde, dar care s-a adaptat și a rezistat și în această zonă din România.

 

Ionică Gherga, unul dintre localnicii din comuna Doclin din Caraș-Severin, se număra printre bănăţenii pentru care îngrijirea plantelor exotice a devenit o activitate curentă, notează Infocs.ro. El se mândreşte cu pâlcul lui de banani care, de obicei, cresc cât casa, ajungând să măsoare peste cinci metri lungime, cu frunze de peste doi metri. Bananul lui nea Ionică face flori și fructe de vreo 3 ani.

 

Foto: Infocs.ro

 

La această dată, bananul trebuie să aibă aproape 3 metri înălțime, dar, din cauza primăverii capricioase și friguroase, plantele s-au dezvoltat mai greu în acest an, ceea ce înseamnă că nu va fi o recoltă prea bogată.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: