Miercuri, 20 02 2019
Noul Duster arată spectaculos: mai robust și cu un interior de mare finețe

Noul Duster arată spectaculos: mai robust și cu un interior de mare finețe

Cu aproape două săptămâni în urmă, Dacia prezenta primele poze oficiale cu exteriorul noului Duster, dar și câteva informații. Astăzi, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, oficialii mărcii au prezentat mașina, astfel încât putem vedea primele poze în detaliu cu interiorul.

 

Pentru Duster este clar că progresul făcut este unul major. Nu doar că materialele au fost îmbunătățite, dar întregul concept de design și ergonomie a fost schimbat. Desenul a pornit de la o coală albă de hârtie, conceptul de comenzi a fost reinventat, scaunele au primit o nouă structură pentru un mai bun confort și suport lateral, iar finisările au fost mai atent lucrate. În plus, spațiile pentru depozitare de la interior au fost inteligent optimizate pentru a ajunge la un volum util de 28,6 litri.

 

Printre echipamentele opționale enumerăm sistemul de camere exterioare pentru parcare (Multi-view camera), asistentul pentru unghiul mort, airbag-urile cortină, sistemul de climatizare automată, accesul fără cheie și asistentul automat pentru faza lungă.

 

 

Dacia Duster – pe scurt

    – Un design exterior 100 % nou, modern și robust.

    – Un interior cu design inedit, confor tabil, ergonomic și utilizând materiale de calitate.

    – Echipamente noi care facilitează utilizarea în viața de zi cu zi.

    – Un confort îmbunătățit și un plus în materie de plăcere la volan.

    – O experiență off-road îmbunătățită și capacități de trecere în teren accidentat la același nivel cu generația precedentă.

    – Un preț la fel de accesibil.

    – Planșa de bord a fost complet redesenată, o atenție deosebită fiind acordată ergonomiei.

    – Scaunele au fost complet revăzute, oferind un plus de confor t și o mai bună susținere laterală.

    – Materialele, calitatea finisării și a asamblărilor au fost și ele îmbunătățite. Impresia de calitate a habitaclului este perceptibilă de îndată ce te instalezi în interior.

    – Capacitatea de depozitare a fost sporită prin introducerea unor noi spații, ingenioase.

 

 

Dacia Duster – partea frontală se remarcă prin:

    – un calandru nou, încadrat de blocuri optice extinse în lateral, care accentuează lățimea percepută a mașinii;

    – o nouă identitate luminoasă care integrează lumini de zi cu LED repartizate în trei segmente ;

    – o capotă a motorului redesenată care conferă o impresie de robustețe;

    – un scut frontal mărit, cu aspect cromat, rezistent

 

 

Dacia Duster – Prioritate pentru confortul interior

    – Noua planșă de bord, mai verticală, pare orientată spre șofer datorită formei sale.

    – Granulația mai fină a materialului din care este alcătuită planșa de bord, îmbinările mai precise și culoarea mată a plasticului conferă interiorului un aspect valorizant.

    – Fațada centrală a planșei de bord include un ecran MediaNav Evolution poziționat mai sus, accesibil și ușor lizibil. Butoanele de comandă sunt dispuse sub forma unei claviaturi, dând astfel o notă modernă habitaclului.

    – Comenzile sistemului de climatizare automată amintesc prin forma lor rotundă de cele trei aeratoare dispuse în partea superioară a planșei de bord.

    – Volanul este reglabil în înălțime (40 mm) și în adâncime (50 mm), permițând astfel șoferului să își ajusteze cea mai bună poziție de condus. Disponibil pe toate modelele gamei Dacia, acest volan cu patru brațe integrează în centru comanda claxonului. Nivelele superioare de echipare beneficiază de un volan îmbrăcat în material Soft Feel foarte rezistent și în același timp mai moale și mai plăcut la atingere.

    – Consola centrală adăpostește noi spații de depozitare. Dispunerea manetei frânei de mână a permis obținerea unui spațiu suplimentar. Consola integrează o nouă manetă a cutiei de viteze cu inserții din crom satinat.

    – Panourile portierelor integrează mânere de deschidere robuste și cotiere din material plăcut la atingere.

 

 

Dacia Duster – Noile scaune sunt mai confortabile și mai ușor de reglat

    – Scaunele dispun de o nouă armătură și beneficiază de o spumă mai densă, asigurând o mai bună susținere laterală și o durabilitate superioară.

    – Lungimea șezutului a fost mărită cu 20 mm. Scaunele dispun de tetiere noi, reglabile.

    – Scaunul șoferului dispune de acum de o cotieră, de reglaj lombar și de un nou mecanism de reglare pe înălțime (60 mm).

    – Tapițeria modernă, cu cusături aparente, contribuie la impresia generală de veritabil SUV a Noului Duster.

 

Dacia Duster – noi echipamente pentru un plus de confort

    – Noul Duster beneficiază de un sistem de climatizare automată. Datorită celor cinci aeratoare (3 centrale și 2 laterale), repartizarea aerului rece sau cald este optimă în interiorul vehiculului. Sistemul a fost îmbunătățit în mod special pentru țările calde.

    – Modelul propune de acum cardul mâini libere, tehnologie utilizată de mai mulți ani în cadrul Grupului Renault. Ușor de utilizat, sistemul declanșează automat deschiderea tuturor portierelor la apropierea șoferului și încuierea acestora (însoțită de un semnal sonor) atunci când acesta se îndepărtează. Nu mai este necesară nici utilizarea cheii pentru pornirea mașinii, acest lucru realizându-se cu ajutorul butonului start/stop.

    – Noul Duster dispune de un avertizor de depășire în unghiul mort. Cei 4 senzori cu ultrasunete amplasați în colțurile mașinii detectează prezența vehiculelor (motociclete sau camioane) situate în spate sau în lateral. Pericolul este semnalat printr-un martor luminos situat în oglinda retrovizoare laterală.

 

 

Dacia Duster –  o experiență 4×4 îmbunătățită

Noul Duster păstrează capacitățile offroad care au făcut succesul primei generații. Deși vizual afișează o alură mai impozantă, Noul Duster nu se îndepărtează de dimensiunile predecesorului său:

 

    – 4,3 m lungime și 1,8 m lățime;

    – o gardă la sol de 210 mm ;

    – un unghi de atac apropiat de 30° și un unghi de degajare de 33° care îi conferă capacități reale în offroad.

    – Modelul este echipat cu un sistem « multiview camera » alcătuit din 4 camere de filmat (1 frontală, 2 laterale și 1 în spatele vehiculului). Datorită acestuia, șoferul poate observa ce se află în jurul mașinii sale și poate realiza manevrele în off-road în deplină siguranță. Acest echipament se dovedește la fel de practic în utilizarea cotidiană în timpul manevrelor de parcare. Sistemul se declanșează automat la cuplarea treptei de marșarier

    – Sistemul de control la coborâre (Hill Descent Control), completat de sistemul de asistență la demarajul în rampă (Hill Start Assist) facilitează conducerea în teren accidentat.

    – Pentru adepții traseelor offroad, ecranul de informații 4×4 afișează o busolă și indică în timp real înclinarea vehiculului.

 

 

Dacia Duster – motorizări

În materie de motorizări Noul Duster este echipat cu motoarele pe benzină SCe 115 (în versiunea 4X2) și TCe 125 (în versiunile 4X2 și 4X4) asociate cu o cutie de viteze manuală. În ceea ce privește oferta Diesel, modelul propune blocul dCi 90 CP în versiunea 4X2 și dCi 110 CP în versiunile 4X2 și 4X4, combinate cu o cutie de viteze manuală. Motorul dCi 110  CP (în cazul versiunii 4X2) poate fi echipat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC.

 

(Sursa: auto-bild.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top