fbpx
 
Martorul la o amendă era mort de 8 luni

Martorul la o amendă era mort de 8 luni


Acum trei ani, organul legii a luat în colimator doi infractori „periculoşi”: cântau pe pietonal. Poliţistul local Ioan Cazacu este cercetat de procurori după ce a pus un martor fals într-un proces-verbal în care a amendat un comerciant din Piaţa Alexandru cel Bun.

 

Un agricultor mort de 8 luni a fost folosit de un poliţist local pe post de martor la o contravenţie. Pe numele poliţistului a fost deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri oficiale.

 

La scos „din pix”

Vasile I., un pieţar care îşi câştiga traiul de zi cu zi din vânzarea produselor proprii în Piaţa Agroalimentară Alexandru cel Bun, a murit la începutul acestui an. Acest lucru nu l-a împiedicat pe poliţistul local Ioan Cazacu să-l folosească pe defunctul pieţar ca martor într-un proces verbal de contravenţie. Totul a început atunci când omul legii i-a aplicat o  amendă unui agricultor pe nume Aprinsu pentru faptul că a intrat cu maşina în piaţă. Contravenientul nu a vrut să semneze procesul verbal, motiv pentru care poliţistul local a pus un martor fictiv, fără să ştie că acesta era mort de 8 luni. Contravenientul a descoperit făcătura şi i-a făcut plângere penală.

 

Piaţa Alexandru, locul în care se dă în spectacol poliţistul Cazacu (foto mic)

 

Şi-a ridicat pieţarii în cap 

În ciuda acestei situaţii, şefii Poliţiei Locale nu l-au suspendat pe poliţistul Cazacu din obiectivul respectiv, acesta continuând să şicaneze pieţarii. “Tot vine de acasă cu un aparat de fotografiat şi face poze la maşini. Nu ştiu ce i-a spus una de la flori şi i-a dat 400 de lei amendă. Da cine-i ăsta în Piaţa Alexandru, Walker Poliţist Texan? Se bat ţiganii în piaţă şi el stă şi se uită, dar când îl vede pe unu’ mai slab, sare imediat cu aparatul foto şi amenda, fără niciun avertisment. Oamenii ăştia muncesc din greu să câştige o pâine şi localu’ le-o ia de la gură printr-o simplă amendă, că aşa vrea el”, ne-a spus Mihai Grigore, un pieţar din Alexandru cel Bun.

Comercianţii suţin că multe dintrea amenzile aplicate de Cazacu sunt „premeditate” de acesta: în intervalul în care accesul este interzis în piaţă, porţile sunt lăsate deschise larg, ca o capcană pentru cei care nu văd anunţul minuscul de pe porţi.

 

Dotat cu prea mult exces de zel

Ioan Cazacu lucrează în cadrul Biroului Control Activităţi Comerciale, având punct fix de lucru în Piaţa Agroalimentară Alexandru cel Bun. „Agentul nostru are un dosar pe masa procurorilor de la Parchet. Până la finalizarea anchetei nu putem să-l suspendăm din funcţie sau din obiectiv”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

În octombrie 2014, Cazacu a fost în centrul unei controverse după ce a întrerupt recitalul a doi studenţi la Conservator care cântau pe pietonalul Ştefan cel Mare.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: