fbpx
Print this page
Bancomatele atacate cu un virus informatic cumpărat de pe net

Bancomatele atacate cu un virus informatic cumpărat de pe net


Atacarea cibernetică a bancomatelor este acum mai uşoară ca înainte.

 

De regulă, hackerii exploatează vulnerabilităţile existente în echipamente şi programe pentru a pirata bancomatele şi a le forţa să elibereze bani, dar acum aproape toată lumea poate pur şi simplu să cumpere un malware pentru a fura din bancomate milioane în numerar.

 

Accesând un forum special de hacking, aproape oricine poate cumpăra pentru 5.000 de dolari un malware special creat pentru spargerea bancomatelor.

 

Cercetătorii de la Kaspersky Lab au făcut această descoperire după ce au văzut un post pe acel forum care făcea reclamă la un malware numit Cutlet Maker.

 

Postarea oferea o descriere scurtă şi un manual detaliat pentru acest malware, care a fost proiectat pentru a ataca diverse modele de bancomate fără să interacţioneze cu utilizatorii de carduri sau cu datele lor.

 

Acest malware nu afectează în mod direct clienţii băncilor. În schimb, programul încearcă să păcălească bancomatele de la un anumit furnizor pentru a elibera numerar fără autorizaţie.

 

Manualul mai menţionează o anumită componentă a malware-ului, numită Tyupkin, care a fost analizată pentru prima dată în 2014 de către Kaspersky Lab şi a fost folosită de grupuri internaţionale specializate în infracţiuni cibernetice pentru a desfăşura atacuri de tip Jackpotting şi pentru a câştiga milioane prin infectarea de bancomate pe cuprinsul Europei şi în alte zone ale lumii.

 

Conform cercetătorilor de la Kaspersky, funcţionalitatea malware-ului Cutlet Maker sugerează faptul că în furturile de la bancomate sunt implicate aparent două persoane.

 

Reclama pentru acest malware Cutlet Maker a fost publicată iniţial pe piaţa AlphaBay de pe Darknet, care a fost recent dată jos de către FBI.

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare