fbpx
 
Ettiene Ignat: „Aplicația Waze poate rezolva problema traficului din Iași”

Ettiene Ignat: „Aplicația Waze poate rezolva problema traficului din Iași”


Consilierul local Etienne Ignat a depus un proiect de hotărâre privind înscrierea​ ​Municipiului​ ​Iaşi​ ​în​ ​programul​ ​Waze​ ​Connected​ ​Citizens​ ​(CCP). În municipiul Iași, 90 de intersecții se află în proces de integrare într-un sistem UTC (Urban Trafic Control). Cu toate acestea, există multe intersecţii importante în Iaşi care trebuie îmbunătățite, atât prin optimizarea programelor de semaforizare, cât și prin introducerea de semaforizări, pentru a evita accidentele și ambuteiajele din trafic.

Peste 13.000 de mașini au fost înmatriculate la Iași de la începutul anului. În județul Iași, parcul auto are peste 160.000 de autoturisme. La nivelul Municipiului Iaşi în anul 2017 valoarea indicelui de motorizare a fost de 335 autoturisme la 1000 de locuitori, prognoza pentru anul 2030 estimând o valoare medie de 417 autoturisme la 1000 de locuitori. 

„Primăria Municipiului Iaşi, în calitate de administrator al domeniului public, inclusiv al străzilor de pe raza municipiului Iaşi, este obligată să asigure servicii publice de calitate pentru ieșeni. Programul Connected Citizens (CCP) este unul dintre exemplele pozitive care ar putea ajuta comunitatea și traficul local din acest punct de vedere. Practic, CCP este un schimb gratuit de date cu două sensuri, ce permite factorilor decizionali ai autorităților locale municipale să obțină un impact comunitar concret”, declară consilierul local Etienne Ignat.

Înscrierea municipiului Iași în programul Waze Connected Citizens oferă următoarele​ ​beneficii:
- Primăria Municipiului Iași poate furniza tuturor utilizatorilor aplicației Waze informații în timp real din trafic;
- Primăria Municipiului Iași poate prelua fluxul de date de la Waze pe care să-l conecteze cu Sistemul de management al traficului, pentru a evita aglomerarea intersecțiilor.
- Fluxul de date Waze (API Waze, XML localizat sau JSON GeoRSS) pune datele sale la dispoziția partenerilor pentru a le utiliza în mod gratuit, fiind actualizat la fiecare 2 minute. Datele pot fi utilizate pentru informații în timp real și pot fi agregate pentru analiză.

Waze a fost creat pe considerentul ​că toți lucrăm împreună. ​Un program pilot a fost demarat în orașul Rio de Janeiro aratând că poate ajuta autoritățile locale și guvernamentale într-o determinare mai bună a condițiilor de trafic în timp real și interacțiunea lor cu acestea, indiferent de populație sau localizare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30