Ford dezvăluie noul Mustang BULLITT în versiune europeană și lansează noul SUV Edge și noul KA+ Active la Geneva

Ford dezvăluie noul Mustang BULLITT în versiune europeană și lansează noul SUV Edge și noul KA+ Active la Geneva

Noul Ford Mustang Bullitt celebrează cea de-a 50-a aniversare a legendarului film cu Steve McQueen și își face debutul oficial la Geneva cu ajutorul celei de-a treia generații a membrilor familiei McQueen. Ediția specială Mustang Bullitt va începe să fie produsă în varianta europeană în luna iunie și va oferi un motor V8 de 5.0 litri care dezvoltă 464 CP (date în curs de omologare) și noua tehnologie de sincronizare a turațiilor. Noul SUV Ford Edge își face debutul european în versiunea sportivă ST-Line, oferind tehnologie avansată de asistență a șoferului, noul motor diesel Ford EcoBlue de 238 CP și un nivel premium de confort. Noul crossover KA+ Active este prezentat în premieră în Europa și oferă o gardă la sol înălțată, design exterior specific modelelor dedicate terenului accidentat, tehnologii avansate și primul motor diesel din gama KA+. Ford expune la Geneva noua gamă de utilitare pentru persoane Tourneo, care oferă design interior și exterior îmbunătățit, flexibilitate la nivelul locurilor pentru pasageri și motorizări avansate.

Ford a anunțat ieri, la Geneva debutul public european al modelelor Ford Mustang Bullitt - programat pentru producția în versiunea pentru Europa în luna iunie, Ford Edge - cel mai avansat SUV creat vreodată de Ford, și KA+ Active, primul crossover inspirat de lumea SUV-urilor care-și face loc în familia KA+.

Noua ediție specială Ford Mustang BULLITT - care aniversează 50 de ani de la debutul legendarului film omonim cu Steve McQueen - și-a făcut astăzi debutul european la Salonul Auto de la Geneva cu sprijinul membrilor celei de-a treia generații a familiei McQueen: Chase și Madison McQueen.

Mustang Bullitt este animat de o versiune îmbunătățită a motorului V8 de 5.0 litri care va dezvolta 464 CP și un cuplu maxim de 529 Nm*. Oferit la alegere în culorile exterioare Shadow Black sau Dark Highland Green, noul Mustang Bullitt introduce noua tehnologie de sincronizare a turațiilor, care va oferi schimbări de trepte mult mai fluide.

„Ediția specială a noului Mustang Bullitt evocă o moștenire unică pe care suntem mândri s-o împărțim cu familia McQueen și s-o prezentăm în premieră clienților noștri din Europa", spune Steven Armstrong, vicepreședinte al Grupului și președinte Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Noul Ford Edge este cel mai avansat SUV produs vreodată de Ford și oferă o gamă largă de sisteme de asistență a șoferului care se bazează pe camere și pe senzori și au rolul de a transforma fiecare călătorie într-una mai confortabilă și mai puțin stresantă, ajutând șoferii să evite sau să diminueze efectele unor eventuale coliziuni. Noul Edge lansează, de asemenea, o versiune Bi-Turbo puternică și eficientă de 238 CP a motorului diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, împreună cu o transmisie automată cu opt trepte care asigură un șofat fără efort.

Noul KA+ Active îmbunătățește și mai mult gama modelului subcompact cu cinci uși, oferind o gardă la sol ridicată, design exterior robust, setări unice ale șasiului, un design specific al grilei frontale, finisaje interioare exclusive și o echipare standard bogată.

De asemenea, standul Ford de la Geneva prezintă noua familie de modele din dinamica și stilata gamă Tourneo. Spațioasele Tourneo Courier, Tourneo Connect și Tourneo Custom se prezintă acum în fața clienților europeni în variante împrospătate la nivel de design, cu tehnologii interioare sofisticate și motoare avansate.

În plus, vizitatorii standului Ford vor descoperi noi membri ai gamei LEGO® Speed Champions - kitul LEGO al mașinii de raliuri M-Sport Ford Fiesta WRC, care omagiază victoriile din 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri, și modelul Ford Mustang Fastback 1968.

 

 

Mustang Bullitt vine în Europa

Este una dintre cele mai reprezentative urmăriri din istoria cinematografiei. Lungă de aproape 10 minute, secvența legendară a filmului "Bullitt", realizat de Warner Bros., ni-l arată pe Steve McQueen la volanului unui Mustang GT Fastback din 1968 în timp ce urmărește doi asasini pe străzile din San Francisco.

Noul Ford Mustang Bullitt oferă un omagiu acelei mașini faimoase. Ediția specială este motorizată de unitatea Ford V8 de 5.0 litri îmbunătățită cu ajutorul sistemului Open Air Induction, prin apariția unui nou colector de admisie, prin valve de 87 de milimetri de tip fluture și printr-un modul de calibrare a motorului preluate de la versiunea Shelby Mustang GT350. Noul Ford Mustang Bullitt va oferi standard, de asemenea, tehnologia de sincronizare a turațiilor, care permite schimburi mai fluide de treaptă în retrogradare, acestea fiind acompaniate de un sunet tipic al puternicului motor V8 de 5.0 litri.

 

Designul ediției speciale include jante Torq Thrust de 19 inch, etriere roșii Brembo și un logo Bullitt pe elementul circular montat în zona posterioară a mașinii. Ca un omagiu adus interiorului mașinii originale, schimbătorul de viteze are o mâner sferic de culoare albă.

Echiparea tehnologică sofisticată include instrumentarul digital LCD de 12 inch și sistemul audio premium standard B&O PLAY, care dezvoltă o putere de 1000 W prin cele 12 incinte acustice de înaltă performanță și le oferă ocupanților o experiență audio de top.

„Nimic nu a reușit să surprindă spiritul și emoția specifice lui Mustang așa cum cum a făcut-o secvența fabuloasă a urmăririi din fimul «Bullitt»", spune Steven Armstrong. "Noul Mustang Bullitt va pune la dispoziția tuturor o rețetă similară în momentul în care va fi disponibil la vânzare în cursul acestui an, oferind mai multă putere, elemente noi interesante precum sistemul de sincronizare a turației și pachetul audio B&O PLAY, dar și - la fel ca vedeta filmului, Steve McQueen - o imagine cool inegalabilă".

Ford a primit sprijinul celei de-a treia generații a familiei McQueen - Chase și Madison - pentru a dezvălui noul Mustang Bullitt dedicat Europei. Nepoții lui Steve McQueen - alături de tatăl lor, Chad McQueen - au recreat secvența urmăririi în Alpii francezi, lângă Geneva, ca omagiu adus reprezentativelor cadre care rezonează chiar și astăzi cu fanii cinematografiei.

La standul Ford de la Salonul Auto de la Geneva va fi prezent, pe lângă noul Mustang Bullitt, și un exemplar Ford Mustang GT 1968 vopsit în legendara nuanță Highland Green care sub capotă are un motor V8 de 6.4 litri, model asemănător cu cel condus de Steve McQueen în filmul "Bullitt".

 

Noul și sofisticatul SUV Ford Edge

Dezvăluit în versiunea sportivă ST-Line, noul SUV Ford Edge iese în evidență prin zonele frontale și posterioare redesenate, prin grila masivă de tip fagure, prin elementele suplimentare - inclusiv pragurile evazate - vopsite în culoarea caroseriei și prin jantele din aluminiu standard de 20 de inch.

Noul Ford Edge introduce în Europa trei noi tehnologii Ford de asistență a șoferului:

  • Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire și Fixare pe centrul benzii de rulare ajută vehiculul să păstreze o distanță de siguranță față de mașinile din față și reduce stresul în timpul drumurilor lungi în trafic ușor păstrând vehiculul pe centrul benzii de rulare.
  • Sistemul de frânare post-coliziune ajută la reducerea efectelor unei potențiale coliziuni secundare prin aplicarea unei presiuni moderate asupra frânelor atunci când este detectată o coliziune inițială. Încetinirea vehiculului are potențialul de a limita leziunile pasagerilor și daunelor asupra mașinii.
  • Asistența suplimentară în coloana de direcție la evitarea obstacolelor îi ajută pe șoferi să vireze pe lângă vehiculele oprite sau care rulează cu viteză redusă pentru a evita coliziunile. Conceput pentru a opera la viteze de oraș sau de autostradă, sistemul folosește un radar și o cameră pentru a detecta vehiculele oprite sau lente din fața mașinii și oferă sprijin prin impuls asupra volanului pentru evitarea unui accident dacă coliziunea este considerată iminentă.

Noul motor diesel Bi-Turbo Ford EcoBlue de 2.0 litri care dezvoltă 238 CP este cuplat cu o transmisie nouă cu opt trepte îmbunătățită prin sistemele Adaptive Shift Scheduling și Adaptive Shift Quality Control. Combinația motor-transmisie este disponibilă împreună cu sistemul de tracțiune integrală Ford Intelligent All Wheel Drive, conceput pentru a genera performanțe dinamice și rafinament de nivel superior. Reducerea catalitică selectivă a emisiilor printr-un tratament post-ardere contribuie la scăderea emisiilor NOx.

Un panou de încărcare wireless disponibil opțional oferă acum încărcare fără cablu pentru aparatele compatibile, iar sistemul de comunicație și infotainment Ford SYNC 3 - compatibil gratuit cu Apple CarPlay și Android Auto™ - le oferă șoferilor posibilitatea de a controla telefoanele conectate, sistemul audio, navigația și climatizarea cu ajutorul comenzilor vocale sau prin ecranul sensibil la atingere al unui monitor color de 8 inch. Clienții pot să-și îmbunătățească experiența audio cu ajutorul noului sistem audio premium B&O Play și să adauge elemente de confort precum un instrumentar de bord 3D complet configurabil, un plafon panoramic pe întreaga lungime a acoperișului, scaune frontale încălzite și aerisite, scaune posterioare încălzite și volan încălzit.

 

„Prin faptul că cele mai avansate tehnologii de asistență a șoferului din istoria Ford îi ajută pe clienții noștri să treacă ușor peste situații precum traficul aglomerat în care te oprești și pornești consecutiv de multe ori și prin apariția noului motor diesel EcoBlue de 2.0 litri cu transmisie automată cu 8 trepte, noul Ford Edge se recomandă ca fiind cel mai complex model pe care-l oferim clienților europeni care migrează în număr din ce în ce mai mare către SUV-uri", spune Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

 

Crossover-ul KA+ Active

Cu un nivel superior de confort, cu mai multe tehnologii de asistență a șoferului față de modelul actual și cu un design exterior și interior îmbunătățit, noua versiune a modelului KA+, cunoscut pentru raportul calitate/preț excelent, este acum disponibilă implicit într-o versiune crossover numită KA+ Active.

KA+ Active oferă o gardă la sol ridicată cu 23 de milimetri și un design exterior consolidat de elementele de protecție ale aripilor, de inserțiile negre care delimitează grila superioară și cea inferioară și de barele de plafon concepute special pentru transportul bicicletelor sau al altor echipamente sport. Lista de elemente exclusive disponibile pe KA+ Active este completată de jantele de 15 inch din aliaj cu design unic și de nuanța exterioară Bronz Canyon Ridge.

Noua gamă KA+ oferă un sistem multimedia Ford SYNC 3 împreună cu un display de 6.5 inch, parbriz încălzit Quickclear, ștergătoare cu senzori de ploaie și faruri automate.

Spațioasele și practicele KA+ și KA+ Active oferă spațiu pentru cinci adulți și un portbagaj încăpător, gama fiind disponibilă în premieră atât cu motoare pe benzină, cât și cu motoare diesel. Gama include noul motor rafinat și eficient Ti-VCT (Twin independent Variable Camshaft Timing) de 1.2 litri cu 3 cilindri disponibil în versiuni de 70 sau 85 CP care emite 114 grame CO2/km (valoare în curs de omologare), dar și motorul diesel TDCi de 1.5 litri și 95 CP, creat pentru a satisface cerințele clienților care parcurg mulți kilometri la volanul mașinii lor. Acesta emite 99 de grame CO2/km (valoare în curs de omologare).

 

 

Gama de utilitare de persoane Tourneo este complet înnoită

Vârful de gamă Tourneo Custom, care oferă opt sau nouă locuri, se distinge prin noul design frontal curajos și oferă un interior complet nou cu accente premium care vine cu posibilitatea unică în segment de a așeza cele șase scaune posterioare individuale în format conferință. Cel mai mare reprezentant al gamei Tourneo este disponibil acum pentru comenzi la dealerii Ford.

Oferind versiuni cu cinci sau șapte locuri, Tourneo Connect introduce noi motoare eficiente: noul diesel EcoBlue de 1.5 litri cuplat cu o transmisie automată cu opt rapoarte și motorul pe benzină 1.0 EcoBoost disponibil împreună cu sistemul de dezactivare a cilindrilor. Toate versiunile cu transmisie manuală beneficiază standard de cutii de viteze cu șase trepte. Partea frontală stilată este complementată de materialele îmbunătățite de la interior.

Compactul Tourneo Courier, care oferă cinci locuri, prezintă motoare actualizate cu transmisii standard cu șase trepte, tehnologia SYNC 3 și un design frontal împrospătat. Noile Tourneo Courier și Tourneo Connect vor fi disponibile de la mijlocul anului 2018.

 

Noile kituri LEGO® Speed Champions

Modelele de la Salonul Auto într-o versiune redusă la scară: designerii LEGO au recreat senzaționalul design al mașinii M-Sport Ford Fiesta WRC și al lui Ford Mustang Fastback 1968 special pentru gama LEGO® Speed Champions.

Pachetul LEGO® pentru M-Sport Ford Fiesta WRC conține 203 piese și include mai multe seturi de jante, două capote interschimbabile - una cu proiectoare montate pentru pilotajul pe timp de noapte, grafică autentică de cursă în miniatură și un pilot echipat complet cu combinezon și cască.

Vizitatorii standului Ford se vor putea fotografia cu un pilot LEGO® Ford GT la scară reală pe un fundal inspirat din zona podiumului curselor de anduranță. Pilotul de 1.84 metri este construit din 67.252 de piese și a fost asamblat de o echipă de 7 constructori LEGO® în 304 ore de muncă.

 

*Cifrele omologate de consum și emisii CO2 vor fi publicate în jurul momentului intrării oficiale pe piață.

**Consumul declarat energie/combustibil, emisii CO2 şi autonomia electrică sunt măsurate în conformitate cu cerinţele tehnice şi specificaţiile Regulamentelor europene (CE) nr. 715/2007 şi (CE) nr. 692/2008 cu amendamentele subsecvente. Consumul de combustibil şi emisiile de CO2 sunt specificate pentru o versiune, nu pentru toate versiunile unui model. Procedura standard de testare aplicată permite compararea între două tipuri diferite de vehicule şi diferiţi producători. Suplimentar faţă de eficienţa consumului de combustibil al unei maşini, manevrabilitatea şi alţi factori care nu sunt de natură tehnică joacă un rol în determinarea consumului de combustibil/energie, emisiilor de CO2 şi autonomiei electrice. CO2 este principalul gaz cu efect de seră responsabil pentru încălzirea globală.

Din 1 septembrie 2017, anumite vehicule vor fi omologate utilizând procedura World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) în conformitate cu specificațiile legilor europene (EU) 2017/1151. Noua procedură de testare este mai realistă în măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. Din 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui complet procedura actuală, New European Driving Cycle (NEDC). În perioada eliminării treptate a ciclului NEDC, consumul și emisiile WLTP sunt corelate cu cifrele NEDC. Deoarece noul ciclu de testare modifică anumite elemente ale testelor, vor exista variații în cifrele anterioare de consum și emisii (de exemplu, aceeași mașină ar putea prezenta valori diferite ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2).


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top