fbpx
 
Tomașeschi a găsit formula succesului: sediu social pentru153 de videochat-uri

Tomașeschi a găsit formula succesului: sediu social pentru153 de videochat-uri


Aparţinând de Uniunea Scriitorilor, Casa cu Absidă găzduieşte poveşti speciale de amor. Fostul subprefect Tomaşeschi îşi pune la bătaie, contra cost, cabinetul de avocat pentru a deveni sediul social al unor firme de videochat. Din această afacere, Tomaşeschi face bani buni. Plata este asigurată: fetele au o rată de profit de peste 90%. Taxa lunară, în jur de 50 de euro/firmă.

 

Peste 150 de firme înfiinţate în ultimii doi ani în municipiul Iaşi au sediul social pe str. Grigore Ureche nr. 7, la Casa cu Absidă, adică în biroul cabinetului de avocatură al lui Dragomir Tomaşeschi.

Marea majoritate a acestor firme au un numitor comun: asociate sunt doar femei tinere, în mare parte din localităţi din zona Moldovei, domeniul fiind „activităţile producătorilor sau organizatorilor de evenimente recreative sau distractive în direct, altele decât cele artistice sau sportive, cu sau fără facilităţi“. Cu alte cuvinte este vorba despre fetele care practică videochat.

„Nu ştiu exact cu ce se ocupă aceste firme, dar probabil sunt şi fete care fac videochat. Totul este legal. Ele nu desfăşoară activitatea propriu-zisă la noi la sediu, aşa că nu am eu de unde să ştiu ce fac exact“, spune Tomaşeschi.

Sumă frumoasă din comisioane

Pentru a putea presta activităţi de videochat, fetele nu încheie contracte de muncă. Acestea îşi fac firmă şi încheie contracte de prestări servicii cu firmele care le oferă spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea.

Potrivit legii, cabinetul de avocatură poate asigura timp de un an sediul social provizoriu pentru toate aceste firme, indiferent de numărul acestora.

„Acestor firme le percepem comision pentru că le asigurăm sediul social. Doar nu suntem Crucea Roşie! Decât să dea 200 de euro să închirieze un apartament, preferă să aibă sediul la noi. Ele au corespondenţa pe adresa noastră. Periodic, contabilii sau reprezentanţii acestor firme sunt sunaţi de la cabinet şi chemaţi să vină să îşi ia plicurile cu facturile pentru utilităţi“, explică Tomaşeschi.

Pentru că le asigură sediul social, cabinetul de avocatură al lui Tomaşeschi percepe un comision, care variază, potrivit surselor din piaţă, între 50 şi 100 de euro. „Nu pot spune suma pe care o luăm pentru că avem nişte clauze contractuale cu firmele“, explică Dragomir Tomaşeschi.

După ce expiră perioada de un an, fetele sunt nevoite să-şi mute sediul social sau să-şi închidă firma şi să deschidă alta. O parte dintre cele cărora le-a expirat perioada de un an şi-au trecut sediul social în „zona Bucium“, fără să precizeze vreo adresă.

 

Tomaşeschi (foto mic) are cabinetul la parterul Casei cu Absidă

 

Nu au fost probleme

Avocatul ieşean dă asigurări că aceste firme nu au avut probleme până acum cu Fiscul sau cu Poliţia. „Nu a venit niciodată cineva de la Finanţe sau de la Poliţie să le caute pe aceste fete. Ştiu de la contabilele lor că depun la timp toate actele. Iar Poliţia nu văd de ce ar veni la noi. Autorităţile ştiu că firmele acestor fete au sediul social la cabinetele de avocatură, aşa că nu au de ce să vină la noi dacă ar fi vreo problemă“, adaugă Tomaşeschi.

Dacă în urmă cu câţiva ani fetele optau pentru SRL-D-uri, în ultima perioadă aleg SRL-uri pentru că prezintă mai multe avantaje. „Există cerere pentru astfel de firme. Cam o dată la două săptămâni primim un dosar. Fetele îşi făceau SRL-D-uri pentru că aveau nişte scutiri mari de taxe. În condiţiile în care înfiinţarea unui SRL costă 22 lei acum, fetele au optat pentru această variantă“, spune avocatul.

O contabilă, veriga dintre fete şi cabinet

Fetele care şi-au făcut firme au ajuns la cabinetul lui Tomaşeschi prin intermediul unei contabile care se ocupă de astfel de înmatriculări. „Am fost contactaţi iniţial de această contabilă care a întrebat-o pe o colegă de la cabinet dacă putem colabora. Atât timp cât legea ne permite, am zis de ce nu. Nu au venit direct fetele la noi. Practic contractul este semnat între cabinet şi această doamnă contabil care are procură de la fete să le reprezinte“, precizează avocatul. REPORTER DE IAŞI a încercat să ia legătura şi cu această contabilă, însă Tomaşeschi ne-a transmis că nu doreşte să stea de vorbă cu presa.

O altă filieră prin care ajung firmele să aibă sediul la cabinetul de avocatură sunt firmele care se ocupă cu înfinţarea de societăţi comerciale. „Au aflat de această posibilitate prin cunoştinţe. Au mai venit şi doctori şi inventatori şi IT-işti. Nu doar firme care fac videochat“, menţionează Tomaşeschi.

 

N.C. şi-a înfiinţat o astfel de firmă la cabinetul lui Tomaşeschi luna trecută

 

Fără angajaţi, profit maxim

Toate aceste firme înfiinţate de fetele care fac videochat nu au trecut niciun angajat, nu au pierderi, iar profitul este aproape egal cu cifra de afaceri.

Una dintre aceste firme este Art Bydesign SRL-D Iaşi, înfiinţată în 2016. Având unic administrator şi niciun angajat, firma a avut în 2017 o cifră de afaceri de 31.467 lei, pierderi – 0 şi un profit de 30.784 lei.

Altă firmă, Blowing Sakura SRL-D, înfiinţată tot în mai 2016, a avut o cifră de afaceri pe 2017 de 54.110 lei, iar profitul a fost de 50.060 lei.

Firma Mira Mason SRL-D a fost înfiinţată în acelaşi an cu celelalte două şi a avut un profit de 22.420 lei la o cifră de afaceri de 24.081 lei.

După ce a expirat perioada de un an, administratorele acestor firme au preferat să le închidă şi să desfăşoare activitatea de videochat pe alte firme. Astfel, într-un comunicat al ANAF din august 2017, toate cele trei firme menţionate apar fără activitate. Dar lista este mult mai lungă, numai la cabinetul lui Tomaşeschi fiind 10 astfel de firme care şi-au încheiat activitatea.

Raport cifră de afaceri/profit net firme individuale videochat*

My Foot Steps SRL 32.195 lei/30.841 lei

Gaby Sunshine SRL D 63.223 lei/59.741 lei

Amalia Roses SRL D 75.621 lei/71.645 lei

Purple Roses Sayuri SRL D 61.419 lei/58.608 lei

Curly Marylin SRL D 100.068 lei/93.712 lei

Sursa: mfinante.ro, date valabile pentru anul 2017


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30