Veolia Energie Iași - investiții anunțate pentru anul 2019

Veolia Energie Iași - investiții anunțate pentru anul 2019

Veolia Energie Iași (VEI) își propune noi investiții în anul 2019 pentru creșterea randamentului rețelelor de termoficare dar și a fiabilității și eficienței economice a echipamentelor de producție.

Acțiunile companiei vor fi susținute prin derularea unor proiecte ce vizează dezvoltarea rezidențială, nonrezidențialăși prin extinderea rețelelor în cartierele Bucium și Copou cu cofinanțare guvernamentală.

Veolia Energie Iași susține calitatea vieții urbane.Ne respectăm promisiunea față de ieșeni prin asigurarea de soluții optime de furnizare a apei calde și căldurii în condiții de eficiență energetică, economii de costuri, confort, siguranțăîn funcționare și protecție a mediului înconjurător, de aceea căutăm permanent să investim în sistemul de termoficare.”declară Cristian Pușcaș, directorul general al Veolia Energie Iași

Astfel, extinderea rezidențială, va însemna conectarea la sistemul de termoficare al ansamblurilor rezidențiale noi dezvoltate din oraș.

Extinderea sistemului de termoficare în cartierele Bucium și Copou presupune conectareala sistemul de termoficare ainstituțiilor publice, sanitare și de învățământ din zonă cuun consum anual estimat la 25.169 Gcal. În luna mai2019 vor începe lucrările de montare a conductelor de termoficare, obiectivul fiind ca pânăîn prima parte aanului 2020 sa fie finalizat.

De asemenea, Veolia Energie Iași continuă proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iași în vedereaconformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferăși pentru creșterea eficiențeienergetice în alimentarea cu căldură urbană, etapa a II-a” prin cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Un alt proiect în derulare este proiectul de reabilitare a rețelelor termice și a sistemului de termoficare în municipiul Iași, ce urmărește creșterea eficiențeienergetice în alimentarea cu căldură urbană, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură MareII.

Obiectivele Veolia Energie Iași pentru anul 2019 presupun finalizarea lucrărilor de modernizare a rețelelor primare, mai specific 4,6 km de traseu, și a celor 6 din cele 8 puncte termiceincluse în proiect.

Lucrările executate de Veolia Energie Iași vor contribui la furnizarea unui serviciu de calitate și la reducerea costurilor pentru clienții racordați la sistemul termic. Rezultatul final va fi vizibil printr-o reducere a facturii la consumatorul final, ce va fi posibilăcu ajutorul măsurilor dereducere apierderilor,a eficientizării consumului și eliminarea costurilor de întreținere generatede sursele individuale de energie termică.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top