Surse: Compania germană Telekom ia în calcul plecarea din România după „Ordonanţa lăcomiei"

Surse: Compania germană Telekom ia în calcul plecarea din România după „Ordonanţa lăcomiei"

Grupul german Telekom ia în calcul să îşi vândă operaţiunea din România, într-un efort mai amplu de ieşire din pieţele unde a ajuns după cumpărarea companiei greceşti OTE, au declarat pentru G4Media.ro surse din piaţa telecom.

Discuţiile interne despre vânzarea Telekom România s-au intensificat după celebra OUG 114/2018 - cunoscută opiniei publice ca „Ordonanţa lăcomiei” - care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifră de afaceri.

Nu e clar la acest moment dacă operaţiunile Telekom România vor fi vândute unei jucător din piaţă sau unui nou-intrat.

Potrivit publicaţiei citate, compania-mamă Telekom a avut în permanenţă probleme cu filiala din România din multiple motive: situaţia complicată a acţionariatului (statul român deţine o participaţie de 45,9% în divizia de telefonie fixă), problemele moştenite de la compania greacă OTE, dificultăţile dintr-o piaţă extrem de competitivă pe care se bat alte trei companii mari (Orange, Vodafone, RCS).

O potenţială ieşire din România va avea impact şi pe piaţa media, Telekom deţinând o televiziune de sport.

Reamintim că „Ordonanţa lăcomiei” a fost criticată atât de forurile internaţionale - inclusiv Comisia Europeană a tras semnale de alarmă în privinţa ei - cât şi de mai toţi actorii din domeniu - antreprenoriat, BNR, sindicate etc. Astfel, Coaliţia pentru Dezvoltarea României i-a cerut premierului Dăncilă abrogarea OUG 114, acuzând că aceasta schimbă, în mod brutal, reguli în sectoare care susţin modernizarea economiei şi calitatea vieţii populaţiei: sectorul energetic, sectorul telecomunicaţiilor, sectorul financiar-bancar şi piaţa de capital şi că inducerea unui şoc nejustificat în aceste sectoare riscă să le împingă într-o criză profundă.

Ambasadorul Germaniei a atras şi el atenţia că investitorii îşi regândesc investiţiile, le amână ba chiar le-ar putea muta pe alte pieţe din cauza climatului de nesiguranţă creat pe de o parte de modificările legislative făcute fără consultarea mediului privat, pe de altă parte de prezentarea companiilor străine drept duşmani ai societăţii. La rândul său, Camera de Comerţ Americană a transmis şi ea un mesaj asemănător referitor la amânarea sau chiar relocarea investiţiilor, criticând guvernarea prin „ordonanţe de urgenţă din care lipseşte urgenţa, care deviază de la normele legale şi de la abordarea Europeană privind mai buna reglementare."

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top