fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 06 August 2017

Prinţul Henrik, Prinţ Consort al Danemarcei (Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat; n. 11 iunie 1934), soţul reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a declarat că nu vrea să fie îngropat alături de soţia sa, fiind „nefericit” deoarece nu a fost niciodată numit Rege Consort.

 

Henrik are 83 de ani şi s-a căsătorit cu regina în 1967: atunci a asumat titlul nobiliar de Prinţ Consort, dar a rămas doar cu acesta chiar şi după ce soţia sa a devenit regină, în 1972 după moartea tatălui său Federico IX.

 


Publicat in Panorama
Un individ înarmat cu un cuţit a fost arestat la Turnul Eiffel. Omul a fost imediat imobilizat de polițiști înainte de a răni pe cineva. Ulterior el a declarat că voia să comită un atac terorist, ținta lui fiind un militar francez, informează Agerpres.

 


Publicat in Eveniment
Furtuna care s-a abătut asupra Iașului, duminică seara, a provocat panică în oraș și a lăsat în urmă blocuri fără acoperișuri, copaci căzuți, a răsturnat tonete, iar mai multe cartiere au rămas fără electricitate.

 


Publicat in Social
Duminica, 06 August 2017 17:55

Șofer din Vaslui ucis de propria mașină

Un şofer de 64 de ani, din localitatea vasluiană Corodeşti, a murit strivit de propria maşină, duminică după-amiază, după ce a încercat să o oprească cu mâinile când autoturismul a luat-o la vale pe un sector de drum în pantă.

 

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut incidentul.

 


Publicat in Moldova
Patru cetăţeni români se aflau pe o ambarcaţiune care a intrat în coliziune cu o altă barcă, în Canalul Mânecii, dintre care unul a decedat, altul a fost rănit şi se află internat într-un spital, în afara oricărui pericol, iar alţi doi români sunt daţi dispăruţi, anunţă MAE.

 

Bărbatul găsit mort în apele Canalului Mânecii era cetățean român. Informația a fost confirmată de MAE. Un alt român a fost salvat în această dimineață de Paza de Coastă britanică.

 


Publicat in Panorama
Meteorologii avertizează că începând de duminică, de la ora 18.00, şi până marţi, la ora 6.00, în regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice ale ţării, precum şi în zonele de munte, vor fi vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 40-50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente de duminică seară şi până luni dimineaţă, la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei. Totodată, meteorologii anunţă că opt judeţe din sudul ţării şi Capitala rămân sub avertizare cod portocaliu de caniculă, iar restul ţării sub cod galben. Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar temperaturile vor fi între 36 şi 39 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

 

COD GALBEN pentru intervalul 6 august, ora 18 – 8 august ora 06. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată; Zone afectate: regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte;

 


Publicat in Vremea
România a încheiat Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania) cu un bilanț excelent de șase medalii, două de aur, două de argint și două de bronz, duminică, după locul al treilea ocupat de echipajul feminin de 8+1.

 


Publicat in Alte Sporturi
Municipalitatea ieșeană va marca împlinirea a 100 de ani de la marile bătălii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz. Duminică, 6 august, de la ora 20.00, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, ieşenii sunt aşteptaţi să închine câteva momente memoriei ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial. Evenimentul, intitulat „Seara Memoriei”, este organizat de Primăria Municipiului Iaşi, prin Compartimentul Centenar, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iaşi și Ateneul din Iași.

 


Publicat in Administratie Locala
Echipele Citadin SA vor face lucrări de asfaltare și în zilele de luni și marți, 7 și, respectiv, 8 august, între orele 6.00 și 18.00, funcție de condițiile meteorologice, pe str. Perju (din zona Kaufland - Podul de Piatră). Astfel de intervenții pe str. Perju au avut loc și joi și vineri, 3 și, respectiv, 4 august.

 


Publicat in Administratie Locala
Doi adolescenţi au murit într-un accident rutier produs pe DN 2F în afara localităţii Fundu Tutovei, din judeţul Bacău.

 


Publicat in Moldova
Pagina 1 din 2