Miercuri, 20 03 2019
Cupa Adventure 4x4, un nou concept de forță și spectacol automobilistic, la Iași

Cupa Adventure 4x4, un nou concept de forță și spectacol automobilistic, la Iași

Asociaţia Club Sportiv Adventure 4x4 Iaşi, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi al Comisiei Naţionale de Offroad din România, alături de Primăria Iaşi şi Land Rover vor aduce în fața ieşenilor un spectacol unic de cai putere şi îndemânare, în care zeci de maşini de teren se vor întrece într-o simfonie a motoarelor.

 

Competiţia Cupa Adventure 4x4, care se va desfăşura în perioada 2-5 noiembrie la Iaşi, este structurată pe două clase de echipare a maşinilor şi dificultate a traseelor, Standard, Open Hard şi constă în parcurgerea unor probe speciale (trial) amenajate şi delimitate cu bandă/jaloane/porţi şi a unor trasee pe teren accidentat descrise pe suport clasic (road-book) şi/sau electronic (de tip track GPS) de către vehicule de teren cu dotări minime de echipare şi siguranţă pentru fiecare clasă, echipajele fiind formate din pilot şi copilot (navigator).

 

Concursul are ca scop promovarea tehnicilor de pilotaj 4x4, orientare GPS, deplasare pe teren accidentat, tehnici de salvare şi auto-recuperare, precum şi promovarea turistică a zonei.

 

Vineri, 3 noiembrie, startul piloţilor în cursa Adventure 4x4 va fi dat din faţa Palatului Roznovanu, de pe pietonalul Ştefan cel Mare, începând cu ora 9.00. A doua zi, sâmbătă, 4 noiembrie, la Păun va avea loc proba superspeciala Trial.

 

Competiţia nu se desfăşoară pe drumurile publice, arealul de desfăşurare fiind extravilanul Municipiul Iaşi, comunele limitrofe, islazuri şi păduri.

 

Pe parcursul celor două zile, vedeta îndrăgostită de adrenalină, Roxana Ciuhulescu se va alătura evenimentului, fiind recunoscută pentru pasiunea și experiența în automobilism și off road.

 

Parcul tehnic  va fi organizat în parcarea din parcul de vis a vis de Complexul Hampton by Hilton Hotels (parcarea Club RocknRolla). Toate maşinile participante sunt dotate cu minim 2 stingătoare, cu heblu general şi cu staţii de emisie recepţie prin care se poate comunica imediat şi cu maximă exactitate locaţia unde se afla. În ceea ce priveşte monitorizarea participanţilor, acesta se va face prin verificarea aparatelor GPS care memorează deplasarea în teren, dar şi prin stabilirea unor puncte de control în care vor fi prezenţi arbitri de traseu. La sfârşitul programului fiecărei zile, la sosirea din traseu, maşinile vor fi spălate şi reparate în cadrul standurilor tehnice, cu echipamente mobile ce vor fi folosite exclusiv în acest scop, parcul rece fiind de asemeni prevăzut a fi amenajat în zona de start.

 

Organizatorii îşi exprima speranţa ca şi acest eveniment să devină unul anual şi reprezentativ pentru  judeţul Iaşi.

 

„Mulţumim autorităţilor, partenerilor, sponsorilor şi voluntarilor implicaţi alături de noi, dar în primul rând sportivilor care au promis că vor oferi un spectacol de neuitat tuturor ieşenilor care s-au anunţat a fi prezenţi la acest eveniment într-un număr destul de mare. Vom încerca să evoluăm la un nivel de top şi să oferim un spectacol de zile mari, mai ales că este prima ediţie a unei competiţii pe care o dorim de tradiţie pentru Iaşi”, a declarat Raiomond Chelban, Preşedinte al Clubului Adventure 4x4 Iaşi.


Citeste si...
Nota
(4 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top