Am pierdut frumos! România, eliminată de Germania în semifinalele EURO U21 (VIDEO)

Am pierdut frumos! România, eliminată de Germania în semifinalele EURO U21 (VIDEO)

Echipa naţională a României a fost învinsă dramatic de Germania în semifinalele Campionatului European de tineret, scor 2-4.

Tricolorii au fost conduşi cu 1-0, au revenit şi au făcut 2-1, dar au primit golurile eliminării de la turneul final în minutul 90.

Susţinută de peste 10 mii de români din tribune şi de milioane din faţa televizoarelor, echipa naţională a început fără inhibiţii deşi avea în față campioana en-titre şi un izvor nesecat de talente. Prima repriză ne-a aparţinut în totalitate, dar nemţii au reuşit să întoarcă rezultatul în repriza a doua.

Băieţii noştri au arătat că ştiu să paseze şi le-au ascuns mingea nemţilor, având o posesie covârşitoare, de peste 60% în prima repriză.

Tricolorii au stat în jumătatea adversă, au pasat mult, însă scorul a fost deschis contrar cursului jocului de către nemţi. În minutul 21, Germania ne-a prins pe contraatac, Manea nu a reuşit să faulteze, iar Amiri a punctat cu un şut pe jos din marginea careului.

Golul primit nu i-a demoralizat pe tricolori, ci dimpotrivă. A adus şi mai multă determinare şi inspiraţie în atac, iar egalarea a venit practic imediat.

În minutul 24, Ianis Hagi a insistat excelent în careul advers şi a obţinut o lovitură de la 11 metri, pe care Puşcaş a transformat-o cu un şut puternic, după o decizie VAR.

Egalarea rapidă ne-a dat şi mai mult curaj, în timp ce nemţii nu-şi reveneau din pumni. Băluţă a fost la un pas de un euro-gol în minutul 30 cu un şut puternic din afară careului, pentru ca Puşcaş să rateze de puţin golul de 2-1.

Vârful lui Palermo s-a revanşat însă în minutul 44, când a marcat al doilea gol din acest meci după o acţiune de mare clasă, pe care a finalizat-o excelent cu o lovitură de cap.

La pauză se putea intra cu 3-1, după ce acelaşi Puşcaş a reluat extraordinar cu capul în prelungiri, numai că de această dată portarul nemţilor a intervenit fenomenal şi a salvat un gol ca şi făcut.

Repriza a doua a avut însă din păcate o desfăşurare complet diferită. Nemţii au început în atac, au pus rapid stăpânire pe joc, iar egalarea a venit în minutul 51. Ianis Hagi a comis un fault în suprafaţa de pedeapsă, iar Waldschmidt a egalat.

Echipa noastră nu a mai fost capabilă să dea o replică ofensivă, în timp ce germanii ratau ocazie după ocazie la poarta noastră.

Norocul ne-a părăsit însă în minutul 90, când Waldschmidt a şutat printre picioarele lui Pașcanu şi a făcut 3-2 pentru Germania.

La faza următoare, acelaşi Pașcanu a văzut cartonaşul roşu pentru un fault, iar din lovitura liberă rezultată Amiri a punctat.

Germania a eliminat astfel România în semifinalele turneului final, dar tricolorii părăsesc cu fruntea sus turneul final, după o serie de evoluţii extraordinare, în care s-au luptat de la egal la egal cu adversari mai bine cotaţi.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Spania şi Franţa. Finala va avea loc duminică, de la ora 21:45, pe Dacia Arena din Udine.

 

Sursa: ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top