Luni, 10 12 2018
Florian Dorel Bodog - un ministru cu „bube” la Sănătate

Florian Dorel Bodog - un ministru cu „bube” la Sănătate

Noul ministru al Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, senator şi fost secretar de stat în ministerul pe care de acum îl va conduce, a cunoscut o ascensiune profesională rapidă în ultimii ani. De profesie medic chirurg, decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie la Universitatea din Oradea, s-a confruntat în ultima perioadă  cu suspiciuni de plagiat şi de nereguli privind activitatea sa academică, suspiciuni vehiculate îndeosebi de presa locală şi pe care le-a respins declarativ. Tot în ultimul an, a criticat constant guvernul tehnocrat şi în special deciziile ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

 

Cel mai recent, el a ieşit în evidenţă în momentul în care eBihoreanul.ro, publicaţie care l-a criticat constant pe Bodog de-a lungul anilor, a scris că ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras acestuia dreptul de a îndruma doctoranzi. Publicaţia citată a susţinut că Bodog ar fi evoluat în cariera academică „fără să îndeplinească criteriile minime impuse de lege pentru a deveni conducător de doctorate şi profesor". Bodog a susţinut, atunci, că ordinul ministrului „nu are niciun fundament legal. Este un document abuziv emis prin forţarea legislaţiei, pe cale de consecinţă, îl voi ataca în instanţă de contencios administrativ."

 

Tot eBihoreanul a formulat la adresa lui Florian Bodog acuzaţia că şi-ar fi plagiat unul dintre doctorate, acuzaţii pe baza căruia Bodog a fost inclus de România Curată în campania „Coaliţia pentru Universităţi Curate: Curăţăm Parlamentul de plagiatori!".

 

Numele lui Bodog apare şi pe lista managerilor din sistemul de sănătate care au fost într-o delegaţie la Singapore, organizată de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNASŞ), într-o afacere în care era implicată şi o agenţie de turism în care fiica cea mică a mogulului Dan Voiculescu, Corina Voiculescu, deţinea atunci majoritatea acţiunilor. Un an mai târziu, în 2014, presa locală extindea povestea „excursiei de lux" la acuzaţii de reclamă electorală pe care o firmă elveţiană ar fi plătit-o în beneficiul lui Bodog.

 

Florian Bodog a fost reales senator în alegerile din decembrie 2016, fiind numit vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică. El a fost ales, iniţial, în Parlament la alegerile din 2012, când a candidat pentru Senat din partea PSD, la Bihor.

 

Potrivit propriei biografii de pe site-ul Senatului, Florian Bodog a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii din Oradea în 1997. În 2001, şi-a optinut doctoratul în ştiinţe medicale la aceeaşi facultate. Şapte ani mai târziu, ajunge prodecan al aceleiaşi instituţii de invatament, iar în 2012 - decan.

 

(Sursa: HotNews.ro)

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top