Luni, 22 10 2018
Ce-ai făcut, Olguța!? Ministrul Muncii ar putea fi obligat să-și dea demisia

Ce-ai făcut, Olguța!? Ministrul Muncii ar putea fi obligat să-și dea demisia

Sunt nemulţumiri în  PSD la adresa ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit unor informaţii din interior, premierul Mihai Tudose, dar şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, până la un punct, ar fi supăraţi din cauza legii pensiilor, a cărei adoptare a fost amânată

 

În aceste condiții, este de așteptat ca postul să se vacanteze. Nu neapărat printr-o demitere, cât mai degrabă printr-o demisie. Lia Olguța Vasilescu și-a oferit demisia și în urmă cu zece zile, la şedinţa-maraton a Comitetului Executiv al PSD, în semn de solidaritate cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

 

În centrul nemulțumirilor legate de Lia Olguța Vasilescu sunt legea pensiilor și legea salarizării, ambele proiecte importante pe care PSD și le-a asumat în campanie.

 

Potrivit informațiilor Digi24, legea pensiilor a fost amânată și pentru că ministrul nu a reușit să găsească o formulă sustenabilă pentru acest proiect, care trebuia să intre în dezbaterea parlamentară în octombrie, pentru ca legea să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2018. În ceea ce privește legea salarizării, s-au făcut multe promisiuni pentru majorări salariale, dar acestea nu au fost toate realizate, iar după dezbaterea parlamentară a rezultat un proiect care avea nevoie de 7 milioane de lei suplimentar, așa că Executivul trebuie să găsească acum alte soluții de finanțare.

 

Sunt, așadar nemulțumiri, care încă se discută și deocamdată nu a fost luată o decizie.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top