Joi, 21 06 2018
Cutremur în fotbalul românesc. Hagi, acuzat că a făcut un transfer fictiv și a ascuns un milion de euro în paradisuri fiscale

Cutremur în fotbalul românesc. Hagi, acuzat că a făcut un transfer fictiv și a ascuns un milion de euro în paradisuri fiscale

Revista germană Der Spiegel și un întreg grup de ziare și reviste din toată Europa, printre care și Gazeta Sporturilor, reprezentată de Costin Ștucan, au început să publice informații incredibile obținute după cea mai mare scurgere de informații din istoria sportului mondial.

 

Luni, GSP a publicat primele dezvăluiri în care apar și oameni de fotbal în România. Scurgerile de informații vorbesc despre un milion de euro care au ajuns în paradisuri fiscale în urma transferului de la Viitorul Constanța a lui Cristi Manea, un transfer sportiv secret care s-a finalizat cu un transfer bancar secret în contul unei firme offshore din Malta.

 

Aflat într-un moment de criză financiară puternică la club, Hagi la trimis pe jucătorul de doar 17 ani să semneze la Apollon Limassol, dar Manea nu a călcat niciodată în Cipru, el făcând vizita medicală și jucând doar în Belgia la Mouscron, iar comisionul de 40% încasat în urma transferului său fictiv depășeste cu mult media dată publicității într-un studiu efectuat de FIFA.

 

Pe drumul transferului efectuat de Gheorghe Hagi, presa a fost păcălită că Manea a ajuns de fapt la Chelsea, după cum se vede în relatărilor celor de Digi, Dolce, ESPN sau Reuters, dar fotbalistul nu a avut nicio legătură cu celebrul club londonez, el fiind doar folosit într-o schemă financiară mult prea complicată pentru el.

 

„Manea a ajuns un jucător de hârtie, un origami prins în cârlige pe o sfoară trasă în debaraua superagentului israelian Pinhas “Pini” Zahavi.

 

Conform informațiilor cuprinse în emailuri și documente Football Leaks, impresarul lui Neymar controlează cluburile Apollon și Mouscron și fentează astfel regulile FIFA care interzic deținerea de drepturi economice la jucători de către terțe părți (Third Party Ownership).

 

Pentru 2,5 milioane de euro - suma de transfer primită de la Apollon - Hagi l-a plasat pe Manea în acest circuit îndoielnic. În momentul vânzării, Academia avea datorii de 19.420.907 lei (aproximativ 4,4 milioane de euro), iar banii din Cipru îi permiteau lui Hagi să respire, să plătească din rate și să lucreze în continuare la formarea altor fotbaliști.

 

„Cele 2,5 milioane de euro erau ca un dar venit din cer", scrie Costin Ștucan.

 

Acest transfer aduce aminte de mult mai cunoscutul „Dosarul Transferurilor" în care 8 oameni de fotbal au primit sentințe de închisoare cu executare pentru transferuri subevaluate de fotbaliști prin firme-paravan care ajungeau după să vândă jucătorii mult mai scump.

 

(Sursa: b1.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top