Miercuri, 26 09 2018
ReporterIS - Liga I
Fiind singurul șef de instituție din România care a făcut două plîngeri contra SRI anul trecut, pe lîngă o serie de articole în care criticam imixtiunea lor cu totul exagerată în guvernul Cioloș (unde erau cei mai mari actori invizibili, deși se mai împiedicau de STS, DIPI etc.), nu cred că mă bănuie nimeni de vreo mare simpatie cu serviciile. Și nici reciproc. Făcînd totul la vedere, că eu chiar cred în transparență, am ajuns, de la politețea de pe timpul lui Maior la telefoane de amenințare, ultimul, acum o săptămînă, la cinci minute după o ședință pe Skype despre un proces în curs. „Ce faceți, doamnă, de ce nu vă vedeți de treabă acolo în Germania etc”. Notez numărul, iar ieri a trebuit să îmi resetez toate parolele după atacuri. Am ieșit de pe Skype și What’s App, iar la telefon oricum nu vorbesc, așa că nu vă mai osteniți. Am supraviețuit eu în anii nouăzeci, cînd curgea cu de-astea, așa că acum e nebun cine crede că mai sperie pe cineva. Dar nici busolă nu mai aveți, dacă îmi faceți mie chestii din astea, care am canale și la NATO, și la presa străină, și unde vreau, numai din responsabilitate declin să fiu citată de presa străină asmuțită zilele astea pe „abuzuri judiciare” de niște infractori cu bani, dar care, da, au și ei niște drepturi, că nu trăiesc în China.

 

Published in Media
Incident violent în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Un deţinut de 41 de ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” după ce a fost găsit în celula sa într-o baltă de sânge, cu tăieturi grave la gât.

 

Published in Sanatate
Părinţii care merg la cursuri ca să înveţe cum să se comporte cu copiii au şanse mai mari să-i crească armonios. După această idee, autorităţile din comuna ieșeană Scobinți au deschis două centre de asistenţă socială, unde adulţii şi copiii învaţă împreună noţiuni de comportament civilizat.

 

Pentru că sunt sărmani, primesc şi o masă caldă, şi astfel comuna a ajuns să fie singură din judeţ fără nici o agresiune împotriva minorilor, în 2016.

 

Published in Social
Alerta de criză energetică anunţată astăzi de Guvern vine cu declaraţii şi cifre contradictorii de la autorităţi. Calculele ministrului Energiei despre rezervele de cărbune şi consumul de gaz natural sunt contrazise de companiile din domeniu. Dacă ne luăm după ele, criza stocurilor despre care vorbea ieri Cabinetul Grindeanu nu mai pare atât de aproape.

 

Confruntat cu vârfuri istorice de consum la gaze şi electricitate, ministrul Energiei făcea ieri un anunţ neaşteptat.

 

Published in Guvern
Tribunalul București a decis vineri să îl condamne pe fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan zis „Pinalti" la trei ani de închisoare în dosarul finanțării ilegale a PDL, în care este inculpat și Vasile Blaga.

 

Această condamnare vine în urma unui acord de recunoaștere a vinovății pe care Gheorghe Ștefan l-a semnat cu procurorii DNA.

 

Published in Justitie
Premierul Sorin Grindeanu l-a numit la şef la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pe Bogdan Nicolae Stan, fost şef al Direcţiei de Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

Numirea intervine în urma demisiei lui Dragoş Doroş, fostul şef al ANAF, care a renunţat la funcţie joi seară, după ce premierul anunţase că va face o evaluare a activităţii Fiscului.

 

Published in Guvern
Un electronist care intervenea pentru a remedia o defecţiune a fost scos din interiorul eolienei în stare de inconştienţă, fiind resuscitat de echipajele medicale. Incidentul a avut loc, în această după-amiază, la eoliana din incinta complexului La Livadă, de pe raza localităţii vasluiene Muntenii de Jos.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui victima este un bărbat de 48 de ani, din judeţul Bacău, de profesie electronist.

 

Published in Moldova
„Geţii: Superstiţii şi Război“ este primul serial românesc despre geto-daci, proiectul fiind încă învăluit de mister.

 

Pe pagina de Facebook denumită Getae a apărut teaserul oficial pentru primul serial românesc despre geto-daci. Serialul poartă numele „Getae: Superstiţii şi Război“ şi spune povestea lui Vezina, cel care va ajunge mâna dreaptă a lui Decebal.

 

Published in Evenimente
În cursul nopții trecute, între orele 20.00 și 8.00, echipele Citadin SA au încărcat zăpada strânsă în următoarele zone: str. C. Negri, Hala Centrală, str. Achim Stoia (str. Timpului) (4 autobasculante, 2 buldoexcavatoare, un încărcător frontal, 5 muncitori); parcarea de la Teatrul Național - str. Sf. Sava (2 buldoexcavatoare, o autobasculantă, 4 muncitori); bd. Ștefan cel Mare - str. I. C. Brătianu (2 buldoexcavatoare, 4 autobasculante, 4 muncitori); str. Cuza Vodă - Piața Unirii (2 buldoexcavatoare, un încărcător frontal, 3 autobasculante, 5 muncitori). Zăpada stransă este transportată în zona C. A. Rosetti și în cea a fostului hipodrom din CUG.

 

În intervalul menționat, utilajele cu lamă ale Citadin SA au avut intervenții de deszăpezire în cartierele Aviației, Tătărași și Bularga, iar lucrări de supralărgire cu autogrederele au avut loc pe șos. Bucium, str. Vișani și șos. Bârnova.

 

Published in Administratie Locala
Acum șase ani, în toamna lui 2011, un grup de şase elevi de la Colegiul Unirea, coordonaţi de doamna profesor Daniela Orăşanu, au fost oaspeţii Parlamentului European de la Bruxelles.

 

Anul acesta istoria se repetă, însă destinația este Parlamentul European de la Strasbourg, iar  coordonatorii echipei formate din 24 de elevi sunt doamnele profesor Simona-Demetra Acsinte-Ioniță și Iuliana Maria Costea.

 

Published in Educatie
Pagina 1 din 4

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Januarie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top