Vineri, 21 09 2018
ReporterIS - Liga I
Luni, 23 Ianuarie 2017 21:38

TRENUL UNIRII ajunge marți, la Iași

Marți, 24 ianuarie a.c., angajații feroviari, alături de toți românii, sărbătoresc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român

 

Pentru a marca ziua de 24 ianuarie, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 10661, Trenul Unirii. Acesta va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră și va pleca la ora 05:50 din București Gara de Nord către Iași, având următoarele opriri: Ploieşti Sud (06:28), Buzău (07:32), Focşani (08:39), Tecuci (09:19), Bârlad (10:15), Vaslui (10:54), Bârnova (11:34), Iaşi (11:55).

Published in Social
Samantha Sepulveda, o tânără de 32 de ani din New York, este fără îndoială una dintre cele mai sexy polițiste din lume, și asta o demonstrează și faptul că în timpul liber lucrează ca model de lenjerie intimă.

 

Published in Media
Deranjat de prezenţa militarilor NATO în Moldova, preşedintele Dodon afirmă că va bloca orice tentativă NATO de a ajuta Moldova. Mai mult decât atât, Dodon consideră trupele NATO o provocare pentru Moldova, întrucât aproape de ea s-ar afla Transnistria, Rusia şi militarii ruşi.

 

Aşa-zisele reforme ale preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă. Şeful statului a declarat, luni, într-un interviu pentru Russia Today că va depune mari eforturi pentru a anula planurile guvernării de a deschide un oficiu NATO la Chişinău.

 

Published in Moldova
Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție pentru B1 TV, că nu a văzut în politica românească „prostălăi” mai mari decât cei de la Guvernare, care s-au dovedit a fi capabili să creeze o criză, dar nu și să o gestioneze.

 

Liderul PMP a mai susținut că politicienii PSD și ALDE sunt extrem de slabi și că Iohannis a reușit să-i umilească.

 

Published in Parlament
Un deținut condamnat pentru crimă s-a sinucis la Penitenciarul Colibași. Gheorghe R., în vârstă de 38 de ani, a luat, noaptea trecută, înainte de culcare, mai multe medicamente care i-au fost fatale. Incidentul face obiectul unei anchete a procurorilor și a polițiștilor argeșeni.
Published in Justitie
Ce spune legea privind organizarea referendumului, modificată ultima dată în 2013. Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, și nu un prag de 50%, prezență, cât era prevăzut inițial în legislație. În plus, rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel putin 25% din cei înscriși în listele electorale permanente.

 

Articolul 90 din Constituție prevede că „Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional”.

 

Published in Presedintie
Compania de Transport Public Iaşi anunţă publicul călător că în data de 24 Ianuarie 2017, între orele 08:30 și 13:00, se întrerupe circulaţia tramvaielor pe tronsonul Târgu Cucu - Piaţa Unirii – Copou ca urmare a manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.
Published in Administratie Locala
Ateneul din Iași vă invită la Spectacolul Omagial „Solia Unirii” marți, 24 ianuarie, de la ora 18.00, în Foaierul Ateneului.

 

Published in Arta
„Voi începe demersurile pentru refendum pe tema amnistiei și grațierii”, a anunțat luni președintele Klaus Iohannis. Iohannis îi critică din nou pe politicieni, prin comparație cu cei de la 1859, care au înfăptuit Unirea Principatelor.

 

Published in Presedintie
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spune, că primarul din Iaşi, social-democratul Mihai Chirica, este „un fel de userist” şi ar fi trebuit exclus din partid „de ieri” în urma criticilor pe care le-a avut la adresa lui Liviu Dragnea şi a partidului.

 

Published in Politica Locala
Pagina 1 din 4

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Januarie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top