fbpx
Print this page
Trebuie să aveți aceste plante la birou! Vă vor face numai bine

Trebuie să aveți aceste plante la birou! Vă vor face numai bine


Plantele sunt benefice pentru mediul de lucru. Este dovedit faptul că dacă avem plante la locul de muncă, acesta este un factor pozitiv şi creativ. Nu schimbă doar starea noastră de spirit, ci putem deveni mai productivi. Culoarea verde duce la creşterea puterii noastre de concentrare, dându-ne astfel o anumită linişte şi stare de bine.

 

Nu sunt mulţi cei care cunosc care sunt plantele care au un efect benefic la locul de muncă, aşa că vă voi prezenta o selecţie a celor mai bune plante care pot să ne înfrumuseţeze biroul.

 

1. Rozmarinul

Această plantă nu numai că purifică aerul, dar aroma ei ajută la mărirea capacităţii de memorare şi la menţinerea unei stări sufletşti bune.

 

Frunzele, care rămân verzi şi pe perioada iernii, sunt liniare, având lungimea de 2-3 cm şi seamãnã cu acele coniferelor. Florile sunt de culoare albãstrui-deschis, uşor violacee, formând un spic. Rozmarinul conţine un ulei volatil, reprezentat prin borneol, camfor, eucaliptol, flavonoizi, acid rozmarinic, principii amare etc.

 

2. Menta

Menta atrage prosperitate şi ajută la o mai bună comunicare. Aceasta simbolizează ospitalitatea în numeroase culturi. Apreciată pentru parfumul său aparte, menta sau izma a fost folosită din vremuri străvechi în alimentaţie sau pentru proprietăţile sale curative.

 

Menta este în general utilizată ca mirodenie în preparate diverse, salate, supe, sosuri pentru paste. Frunzele verzi ale plantei pot decora prăjituri, îngheţate sau pot fi folosite ca ingredient în salata de fructe, mai ales în zilele călduroase de vară.

 

3. Bambus

Se spune că această plantă este semnul norocului. Dar trebuie să vă asiguraţi că nu se află într-un loc unde nu are direct lumină solară.

 

Lemnul de bambus are proprietăţi anti-bacteriene, nu necesită pesticide, este o resursa uşor regenerabilă, cu o perioadă de creştere scurtă între 2-3 ani, care creşte în condiţii variabile de climă. Deşi creşte foarte repede, fibra specifică a lemnului de bambus este foarte rezistentă, bambusul fiind semnul longevităţii în China.

 

4. Aloe Vera

Este aliatul perfect pentru a face faţă vibraţiilor negative. Vestea bună este că nu are nevoie de o îngrijire deosebită. Aloe vera are reputaţia de a fi o plantă cu rezultate excelente, utilizată în ameliorarea şi prevenirea multor afecţiuni, în principal în tratarea vânătăilor, muşcăturilor de insecte şi ameliorarea arsurilor.

 

5. Lavanda

Numită şi levănţică, nu este doar o plantă frumoasă la vedere, dar oferă pace şi armonie mediului în care se află. Toate părţile plantei au un miros plăcut, dar cele mai aromate sunt florile.

 

Produsele fitoterapeutice din levănţică au acţiune calmantă, diuretică, coleretică, antiseptică şi cicatrizantă. Uleiul volatil de levănţică are proprietatea de a normaliza funcţia cardiacă.

 

6. Plantele suculente (cele ce reţin apa)

Plantele suculente sunt perfecte, dacă nu aveţi spaţiu sau timp de a avea prea multă grijă de ele. Supravieţuiesc în cele mai precare condiţii, şi este foarte bine să le aveţi la birou. Aceste plante trăiesc în locuri aride cu puţine precipitaţii, astfel că dispun în frunzele lor de enorme rezerve de apă, ce le ajută să supravieţuiască pe termen lung în condiţii climatice

 

Majoritatea plantelor suculente au forme curioase, iar frunzele şi tulpinile lor pot avea culori rar întâlnite în lumea vegetală. Florile, de asemenea, sunt spectaculoase, sub formă de trandafiri, steluţe, rozete sau clopoţei. Dintre acestea menţionăm floarea de piatră, laptele cucului şi echeveria glauca.

 

7. Cactus

Nu putem nega că această plantă are o frumuseţe aparte şi arată bine în ambientul de la birou! Cactuşii sunt unele dintre cele mai populare plante de casă şi sunt totodată şi uşor de întreţinut, cunoscut fiind faptul că au nevoie de puţină apă şi un timp redus pentru îngrijire.

 

Care dintre toate aceste plante este favorita dv. pentru birou? Urmaţi aceşti paşi simpli şi creaţi-vă propria rezevaţie. Vă va încânta.

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare