fbpx
 
Marius Bodea denunță falsul grosolan prin care Chirica îi dă lui Asimionesei un teren de 1 milion de euro

Marius Bodea denunță falsul grosolan prin care Chirica îi dă lui Asimionesei un teren de 1 milion de euro


Liderul Organizației Municipale a PNL Iași, deputatul Marius Bodea, confirmă dezvăluirile în exclusivitate din REPORTER DE IAȘI privind asocierea dintre Primăria Iași și Ghiocel Asimionesei, bazată pe un fals pe care noi l-am numit „mare cât roata carului”. Deputatul liberal a emis un comunicat de presă în care disecă încă o dată gravele contradicții juridice din acest contract în urma căruia familia Asimionesei s-a ales cu un teren de aproape 1 milion de euro din patrimoniul orașului. 

Iată integral dezvăluirile făcute de Marius Bodea:

„Iţele afacerilor imobiliare ilegale din Iaşi, care au stâlcit faţa oraşului nostru, care au dat peste cap traficul oraşului, care au distrus spaţiile verzi, care au făcut aerul să fie irespirabil şi care, în unele cazuri, au prejudiciat patrimoniul oraşului nostru, încep să iasă încet-încet la lumină.

Am decis, alături de colegii mei liberali, să punem capăt acestor abuzuri, să oprim în al 12-lea ceas distrugerea ireversibilă a viitorului Municipiului Iaşi, luptând, totodată, şi cu un puternic aparat de propagandă, angajat de primarul Iaşului, pentru a distorsiona esenţa demersului nostru legitim şi care încearcă din răsputeri să ne acuze că ne opunem investiţiilor. Ne opunem hoţiei din Primăria Iaşi, mafiei imobiliare care gravitează în jurul Primarului, controlată, pare-se, de patronii unui ziar local de santaj, condamnaţi deja de justiţie pentru acest tip de infracţiune.

În mai multe rânduri noi, liberalii, am vorbit despre contractul de asociere în participaţiune dintre Primăria Iaşi şi S.C. Delta Press Investement S.R.L. pentru terenul de 1351 mp în Sărărie 202, proprietatea Municipalităţii, care este extrem de păgubos pentru oraş. Această din urmă firmă a cesionat dreptul de utilizare al terenului către S.C. Global Impex Distribution S.R.L., o firmă ce are aceeaşi familie de acţionari şi administratori. Din păcate, primarul Chirica, care este captiv influenţei acestei familii, refuză să rezilieze acest contract, deşi are toate argumentele legale.

Astăzi vă vom prezenta că, de fapt, contractul de cesiune dintre S.C. Delta Press Investment S.R.L. si S.C. Global Impex Distribution S.R.L. se bazează pe un fals grosolan.

Acest contract de cesiune se presupune că a fost realizat în data de 27.04.2010, aşa cum este datat documentul de cesiune,  adică în anul în care firma controlată de familia  Asimionesei, SC Delta Press Investment SRL, a cerut intrarea în insolvență.

Aşadar, din 2010, coform clauzelor contractului de asociere, coroborat cu cele ale contractului de cesiune, S.C. Delta Press Investement S.R.L. nu mai avea niciun drept de dispoziţie asupra terenului din Sărărie 202. Prevederile acestui contract de cesiune, în a cărui posesie am intrat, sunt foarte clare: „cedarea în nod irevocabil şi necondiţionat a drepturilor şi obligaţiilor asumate prin contractul încheiat cu Consiliul Local al Municipiului Iaşi”.

Doar că, surpriză, în 2014,  tot S.C. Delta Press Investement S.R.L. a solicitat de la Primărie eliberarea unui certificat de urbanism, care a si  fost eliberat în data de 10.10.2014. Ori acest lucru arată fără putinţă de tăgadă că în anul 2014 S.C. Delta Press Investment S.R.L. avea încă dispoziţia terenului din Sărărie 202  si nu S.C. Global Impex Distribution S.R.L.

Aşadar, este fără echivoc că, în realitate, nu a fost realizat niciun contract de cesiune în anul 2010 pentru că, dacă ar fi fost aşa, solicitarea unui certificat de urbanism, în anul 2014, spre exemplu, trebuia să o  facă  S.C. Global Impex S.R.L., care devenea utilizatorul acelui teren, conform contractului de cesiune datat in 27.04.2010.

În 2014, S.C. Delta Press Investment S.R.L. a intrat  în faliment. Acesta este şi motivul real pentru care la o dată ulterioară acestui moment, au realizat un contract fals de cesiune, antedatat cu anul 2010, pentru ca instituţia falimentului ducea la anularea dreptului de dispoziţie asupra acelui teren pentru firma intrată în această procedură.

Primarul Chirica, având toate aceste documente la dispozitie, cunoştea faptul că, în 2016, când a primit solicitarea pentru emiterea PUZ-ului pentru construcţia de pe terenul din Sărărie 202, toată documentaţia solicitantului era, de fapt, un fals grosolan, contractul de cesiune fiind, fără îndoială, un document antedatat, încheiat între două firme cu acelaşi acţionariat şi administratori, membri ai familiei Asimionesei.

Contractul de cesiune fiind, fără îndoială, un document profund viciat, S.C. Global Impex S.R.L. nu are in realitate niciun drept de utilizare a terenului în suprafaţă de 1351 mp din Sărărie 202, pentru că dreptul de cesiune asupra acetui teren este un fals.

În condiţiile în care S.C. Delta Press Investment  S.R.L. a intrat în faliment în 2014, devine evident ca beneficiarul terenului în baza contractului iniţial de asociere,  nu mai poate duce la îndeplinire obiectivele asumate prin contractul de asociere în participaţiune, şi în condiţiile în care contractul de cesiune pentru terenul de 1351 mp din Sărărie 202 dintre S.C. Delta Press Investment S.R.L. este un fals grosolan, primarul Chirica trebuie să ceară, imediat, rezilierea contractului! Altfel, se face complice la un fals şi va trebui să răspundă penal.

Mai mult, pentru a arăta circuitul infracţional, aduc  la cunoştinţă că lichidatorul numit al S.C. Delta Press Investment S.R.L. a fost doamna Apetrei Măriuca (fosta Măntăluţă), adică chiar  fostul director economic al tuturor firmelor controlate de catre familia Asimionesei, inclusiv al SC Delta Press Investment SRL!

Lichidatorul, în procesul de insolvenţă al firmei, trebuia să ceară valorificarea contractului de asociere a S.C. DeltaPress Investment S.R.L. Ori, acest lucru nu s-a întâmplat pentru că totul pare sa fi fost parte a unei reţele de falsuri şi minciuni.

În acest moment, consider ca S.C. Global Impex S.R.L. deţine terenul municipalităţii în baza unor acte false. Acest teren trebuie să revină în proprietatea Municipiului Iaşi.

Aşteptăm cu interes acţiunea conducerii Primăriei Iaşi aflată în faţa acestei evidenţe, solicitându-i recuperarea, de îndată, a acelui teren proprietate al ieşenilor, sesizarea organelor de cercetare penală, introducerea unei acţiuni in justiţie pentru anularea contractului de asociere în participatiune şi a contactului de cesiune.

Considerăm că cei care au emis recent autorizaţia de construire pe acest teren, în favoarea  SC Global Impex SRL, trebuie să procedeze la rândul lor la sesizarea organelor de cercetare penală, în caz contrar intrând în sfera complicităţii acestui caz uluitor de jaf al patrimoniului public.

Reiterăm că ne vom abține să mai votăm PUZ-uri, indiferent de beneficiar pentru a nu crea discriminări, până când nu se va aproba noul Plan Urbanistic General al Iaşului, document legal care prin însăși efectul său oprește abuzurile și falsurile ce pot fi generate de aprobarea unor PUZ –uri cu dedicaţie.

Astazi, iată, avem dovada unui nou fals din zona urbanismului ieşean, prin care consilierii municipali au fost din nou induşi în eroare, votând documente construite pe falsuri, instrumentate de oameni certați cu legea, și aprobate in complicitate cu conducerea Primăriei Iaşi.

Suntem liberali si susţinem investiţiile, susţinem antreprenoriatul, dar primordial sustinem drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, care astazi sunt efectiv striviţi de bocancul administrativ al mafiei din Primăria Municipiului Iaşi.”


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: