fbpx
 
Dragnea, cinic: "Şi eu îi sprijin pe magistraţi (...) Nu am făcut nimic împotriva lor"

Dragnea, cinic: "Şi eu îi sprijin pe magistraţi (...) Nu am făcut nimic împotriva lor"


Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că şi el îi sprijină pe magistraţi „cu toate puterile” sale, adăugând că nici el, nici partidul nu au făcut nimic împotriva acestora.

El a fost întrebat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, cum vede protestele actorilor care au ieşit în stradă pentru a-şi arăta sprijinul pentru magistraţi.

„Şi eu îi sprijin pe magistraţi şi îi sprijin cu toate puterile mele pe magistraţii din România. Nu văd de ce nu i-aş sprijini. Nu am făcut absolut nimic, nici eu, nici PSD, împotriva magistraţilor, ba, dimpotrivă, cu tot ce am putut am sprijinit creşterea de salarii pentru magistraţi, am sprijinit investiţii în infrastructură, am sprijinit drepturile de pensie şi, de asemenea, am pus umărul toţi, cât am putut, pentru a face o legislaţie care să mărească independenţa magistraţilor şi care să îi protejeze pe judecători de toate abuzurile care au ieşit la iveală şi care, probabil, vor mai ieşi la iveală. Faptul că au fost mii de dosare, din ceea ce am văzut cu toţii, deschise din oficiu împotriva unor judecători pe deciziile luate, adică pe sentinţele date, mie mi se pare un lucru de o gravitate foarte mare. Trebuie să limpezim şi să definim în ce constă sprijinul pe care îl dăm unul sau altul pentru magistraţi în această ţară. Eu am spus şi spun în continuare că voi face tot ce ţine de mine pentru ca judecătorii din România să ajungă la un nivel de decizie care să nu mai fie afectată de niciun serviciu secret în baza unor protocoale, de niciun mijloc de şantaj sau de ameninţare”, a spus Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, afirmaţii de genul „PSD încearcă să îşi subordoneze Justiţia” nu au acoperire. „Care Justiţie să fie subordonată şi prin ce mijloace, în condiţiile în care noi am transferat cât am putut, prin lege, să meargă decizii la Consiliul Superior al Magistraturii, care nu este politic şi unde sunt doar judecători şi procurori?”, a menţionat preşedintele PSD.

Sursa G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: