
Cum arată cel mai mare transport agabaritic care a rulat vreodată pe un drum în România. A intrat în țară duminică dimineață (VIDEO)
Pe drumurile din țara rulează de duminică dimineața cel mai mare transport agabaritic care să fi traversat vreodată rețeaua rutieră din România. Transportul este planificat între 23 februarie și 4 martie.
Este vorba despre turbina care va fi instalată la noua termocentrală care se construiește la Mintia. Cu o capacitate de 1.700 de MW, centrala va fi cea mai mare de acest tip din Europa.
Convoiul are o lungime totală de 128 m, lățime de 6 m, înălțime de 5,4 m și greutate 788 tone.
Transportul face parte dintr-un contract ce cuprinde peste 250 de componente care au început să fie livrate la Mintia încă din luna iunie 2024 și au termene fixe de instalare pe fundații.
„Astăzi, în jurul orei 09:00, a intrat în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac I transportul agabaritic care duce o turbină la termocentrala Mintia aflată în plin proces de retehnologizare”, anunță Compania de Drumuri care a publicat și un clip video.
Acest transport va parcurge aproximativ 264 de km din rețeaua rutieră națională și are o serie de elemente spectaculoase și inovative la nivel european, care privesc amplasarea a două macarale necesare montării și demontării structuriilor de tip „flyover” necesare traversării sructurilor de pe traseu, anunță CNAIR.
Convoiul se va deplasa în perioada 23.02.2025 – 04.03.2025 pe următorul traseu: Nădlac 1 PTF – DN7 – Nădlac 2 PTF – DN7G – A1 – Giarmata – DJ691 – Pieschia – DJ691 – Alios – DJ691 – Neudorf – DJ682 – Lipova (str. Timișorii – pod Lipova – DN7) – DN7 – Ilia – A1 – Grind – DN68A – Săcămaș – DN7 – Termocentrala Mintia.
Sursa: HotNews.ro
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2A Ditrău – Grințieș, A8, a fost publicat în SEAP
Contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2A Ditrău - Grințieș, cel mai lung lot al Autostrăzii Unirii (A8), a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea acestuia fiind cuprinsă între 64 și 75 milioane lei (fără TVA), a informat marți Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), pe pagina de Facebook.
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare
Alte articole