
Licitația pentru construirea Sălii Polivalente din Iași a fost anulată. CNI amână momentul finanțării proiectului
Licitația pentru construirea Sălii Polivalente din Iași a fost anulată, în condițiile în care singura ofertă depusă la procedură a fost declarată inacceptabilă, scrie „Ziarul de Iași”. Raportul de procedură a fost emis și urmează să fie făcut anunțul oficial în sistemul electronic de achiziții publice.
Singurul ofertant pentru contractul în valoare de 330 milioane lei a fost o asociere de firme conduse de constructorul băcăuan SSAB-AG. Compania are experiență în lucrări de amploare: a construit terminalul Aeroportului din Oradea, hangarul Aerostar de la Iași, centre logistice etc. Licitația a fost organizată de Compania Națională de Investiții (CNI) care a preluat proiectul de la Primăria Iași.
Principalii parteneri ai SSAB-AG sunt Frasinul și Transilvania Grand Construct, cu calitate de ofertanți, ambele firme fiind din Bistrița Năsăud. Subcontractanții declarați de cele trei companii sunt: Total Business Land, Willeman Carpați, Amteh International, Sonerg Montaj și Kone Ascensorul (toate din București), Vangaz Instal și Zoork (ambele din Iași), alături de Meridian (Botoșani).
Sala Polivalentă ar trebui să fie construită în zona Moara de Vânt, în apropiere de amplasamentul Spitalului Regional de Urgență. Sala va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.) și va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane. Obiectivul va avea o arie construită de 13.000 mp, o arie construită desfășurată de circa 40.000 mp, o arie utilă de 37.000 mp, un regim de înălțime D+P+2E+E3 (parțial) și o înălțime maximă de 29 de metri, conform indicatorilor tehnico-economici.
La începutul anului 2022, Primăria a lansat o licitație de lucrări pentru Sala Polivalentă, dar și acea procedură a fost anulată – ulterior, indicatorii au fost revizuiți, iar valoarea a crescut semnificativ, până la concurența sumei de 100 milioane euro.
Sursa: APIX
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Valoarea subvenției este calculată sub costurile efective ale CTP Adică această gratuitate n-o mai suportă nimeni, încălcându-se logica unei economii viabile La subvenția de pensionari, pierderea neasumată de Primărie este 20 de lei/persoană/lună, iar la elevi de 38 de lei/persoană/lună Anual, CTP pierde 2 milioane de euro Compania se închide financiar pe zero, acoperind pierderea din prețul biletelor plătite la liber Producția efectivă de transport public arată un număr de 60.000 de călători/zi din cadrul populației active (angajați) 120.000 de ieșeni adulți merg în continuare cu mașinile personale CTP transportă în special pensionari și elevi, iar Primăria nu acoperă nici măcar prețul real
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare