
Premierul Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Apele Române: anchetă după reportajul despre chelnerița din Iași angajată pe pile
Premierul Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Apele Române, pentru a investiga modul în care a fost angajată o ospătăriță ca inginer.
„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române.
În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.
Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:
– fară penali în funcții publice;
– profesioniști;
– fară nepotisme;
– fară conflict de interese”, scrie premierul Florin Cîțu, pe Facebook.
Jurnaliștii de la Recorder au prezentat recent cazul Simonei Iancu, o fostă chelneriță la un bar din Iași, care a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu. Tânăra a fost propulsată de directorul instituției, Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași.
În ciuda faptului că are o diplomă de studii superioare în domeniul Chimiei, tânăra nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple pentru un inginer care ar trebui să salveze țara de inundaţii. Tânăra, care a fost timp de 5 ani barmaniță în Iași, nu știa nici măcar după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române. Dezvăluirile au fost făcute de dirtectorul tehnic al instituției, Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experiență în domeniu.
Fata, angajată la dispeceratul instituției nu știe cum se măsoară debitul unui râu sau ce reprezintă un baraj.
Pentru curajul de a demasca angajările pe pile din instituție, postul lui Gabi Musteaţă a fost desfiinţat, iar data de 8 februarie este ultima sa zi la departamentul care coordonează apărarea împotriva inundaţiilor, scrie realitatea.net.
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Sinteza concluziilor verificărilor făcute de Corpul de Control al premierului în cazul furtului vestigiilor dacice de la Muzeul Drents au fost făcute publice. Au fost identificate nereguli în procedurile de aviz și export ale bunurilor de patrimoniu.
Articole pe subiecte simiare
Alte articole