
Broker fals trimis în judecată de procurorii brașoveni. A înșelat peste 40 de persoane cu tranzacții de acțiuni și criptomonede
Un fals broker, care a înşelat 44 de persoane, însuşindu-şi nelegal 2,3 milioane de lei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor.
„Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2021-martie 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul C.S., atribuindu-şi în mod nereal calitatea de broker autorizat, administrator al unei platforme de tranzacţionare de acţiuni şi criptomonede, a indus în eroare, cu intenţie, un număr de 44 de persoane vătămate cărora le-a prezentat diverse proiecte de investiţii financiare sau de comercializare a unor NFT-uri, însuşindu-şi banii proveniţi de la persoanele vătămate pentru a fi folosiţi în scopuri personale, provocând, în acest fel acestora un prejudiciu de 2.328.619 lei. De asemenea, în data de 31 mai 2023, pentru a disimula dreptul de proprietate asupra unui autoturism de lux achiziţionat cu banii dobândiţi prin săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, a încheiat contractul de cumpărare pe numele unui interpus”, se arată în comunicatul Parchetului.
Bărbatul a fost cercetat, iniţial, în stare de reţinere şi, începând din 5 iulie, în stare de arest preventiv.
Cele 44 de persoane pe care bărbatul le-a înşelat s-au constituit părţi civile în procesul penal, motiv pentru care în cauză au fost luate măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului, asupra bunurilor acestuia.
În acest sens, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism deţinut de inculpat pe numele unei persoane interpuse şi s-au luat măsurile (…) în vederea valorificării lui anticipate, respectiv s-a instituit poprirea asupra sumelor de bani prezente şi viitoare din conturile bancare curente deschise la mai multe bănci din Romania şi la o bancă din Spania până la concurenta sumei de 448.039 euro (2.226.754 ron).
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv şi măsurile asiguratorii dispuse în cauză.
Sursa: Agerpres
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, 13 percheziţii în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Ilfov, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare a banilor, în domeniul deşeurilor, informează DIICOT. Potrivit sursei citate, administratorii unor societăţi comerciale sunt acuzaţi că au obţinut, în mod fraudulos, sume importante de bani de la mai multe OIREP-uri (Organizaţii de Îndeplinire a Răspunderii Extinse a Producătorilor) raportând cantităţi fictive de deşeuri provenite din ambalaje, presupus reciclate. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 21 de milioane de lei.
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare
Alte articole