
MAI: Sunt în instrumentare peste 300 de dosare penale pentru certificate false de vaccinare. Peste 800 de persoane sunt cercetate
Poliţiştii au în instrumentare peste 300 de dosare penale legate de certificate şi adeverinţe false de vaccinare. Numai în ultima săptămână, în urma controalelor pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, poliţiştii au întocmit 22 de dosare penale, dintre care 15 pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
În același interval, polițiștii au dat 14.000 de amenzi în valoare totală de 2,7 milioane de lei. Cele mai multe sancțiuni – 12.286 – în valoare de 1,8 milioane – au fost pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiul public. Sunt cercetate și mai multe cazuri în care s-a încercat falsificarea dovezilor de vaccinare anti-Covid, spune purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
„Aş vrea să precizez că la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne sunt în instrumentare 335 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor şi adeverinţelor de vaccinare, în care sunt cercetate peste 800 de persoane. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsa cu închisoarea. Structurile MAI au în dotare peste 6.700 de dispozitive electronice pentru verificarea certificatelor digitale”, a declarat Monica Dajbog.
La linia telefonică gratuită unde pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară au fost primite 67 de apeluri. Controalele vor continua, accentul fiind pus pe verificarea respectării măsurilor care au intrat luni în vigoare .
Sursa: Europa FM
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Medicul stomatolog Anna Maria Năstac a fost trimisă în judecată, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în această lună, pentru ucidere din culpă În 2023, din vina ei, a intrat într-o altă mașină aflată pe Pod Nicolina, iar aceasta a lovit un pieton de pe trotuar. Acesta a murit după câteva săptămâni, în spital Este cea mai gravă infracțiune comisă de Năstac, după ce, în ultimii 10-15 ani, a tot avut probleme cu legea penală: hărțuirea unei judecătoare pe care era geloasă, exercitare profesie fără drept, furt și refuz de testare a alcoolemiei la volan În ultimul dosar, în 2023, ea a fost condamnată, în 2023, la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice S-a ajuns aici după ce comisese alt accident, iar la fiolă ieșise 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia refuzând, apoi, să meargă la spital pentru a i se lua sânge În perioada recentă, ea a postat pe rețele de socializare mai multe anunțuri în care scria că angajează șofer, închiriază un apartament cu ora sau caută să lucreze într-un cabinet stomatologic
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare
Alte articole