
Procesul DGASPC Teleorman: Liderul PSD a anunțat instanța că vrea să fie audiat. Un nou termen, în 18 martie
Magistrațiii instanței supreme au reluat luni judecarea apelului în dosarul privind angajările fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Dosarul a fost amânat de mai multe ori, începând din septembrie anul trecut, din cauza controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. La termenul de luni, Liviu Dragnea a cerut să fie audiat, iar magistrații au fixat un nou termen pentru 18 martie. Și Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman Teleorman, a anunțat instanța să vrea să fie audiată.
Restul inculpaților fie își mențin declarațiile date anterior, fie nu vor să dea altele noi.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție se vor pronunța pe aceste solicitări, dar și pe alte cereri de probe în 18 martie.
Dosarul lui Liviu Dragnea este judecat de Completul 2 de cinci judecători, format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.
În 21 iunie, magistrații instanței supreme l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.
DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Manelistul Dani Mocanu și fratele său, pedepse de peste 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor
Manelistul Dani Mocanu, în actele oficiale Daniel Mocanu, şi fratele acestuia, Ionuţ Nando Mocanu, au fost condamnaţi pentru tentativă de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, în urma unui scandal petrecut în anul 2022, în incinta unei staţii de carburant, unde au bătut cu ranga un bărbat. Fiecare dintre cei doi a primit o pedeapsă de peste cinci ani de detenţie, dar sentinţa nu e definitivă, condamnaţii fiind sub control judiciar.
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare
Alte articole