Palas Winter
Șeful IPJ Cluj, trimis în judecată de DNA pentru că și-a convins subalternii să nu-i ia permisul de conducere
Foaia Transilvană

Șeful IPJ Cluj, trimis în judecată de DNA pentru că și-a convins subalternii să nu-i ia permisul de conducere

Ultima actualizare: 21 noiembrie 2024Autor: Vizualizări: 175
Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, chestorul Mihai Rus, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat că s-a înțeles cu polițiști de la rutieră să nu rămână fără permis, după ce l-au prins cu radarul cu 110 km/h pe un drum cu limita de 50 km/h.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Mihai Rus, chestor de poliție și șef al Inspectoratului de Poliţie Județean (I.P.J.) Cluj, pentru „săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, fals în declarații”.

De asemenea, în același dosar au fost trimiși în judecată și „Ciprian Neag, comisar șef de poliție și adjunct al șefului Inspectoratului de Poliţie Județean (I.P.J.) Cluj, pentru săvârșirea infracțiunii de omisiunea sesizării.

-Aurelia Mircea Rotar, comisar șef de poliție și șef al Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (I.P.J.) Cluj, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la fals în declarații, omisiunea sesizării.

-Ioan Raul-Pașca, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (I.P.J.) Cluj – Serviciul Rutier, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

-Claudiu-Cătălin Mureșan, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (I.P.J.) Cluj – Serviciul Rutier, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, a transmis DNA.

REPORTERIS îți recomandă și ...
DIICOT, sute de percheziții în toată țara pentru destructurarea mai multor grupări de traficanți de droguri (VIDEO)

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în data de 29 aprilie 2024, inculpatul Rus Mihai ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și inculpații Mureşan Cătălin-Claudiu și Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins de aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

În acest context, inculpatul Rus Mihai împreună cu ceilalți polițiști cercetați în prezenta cauză „ar fi stabilit o modalitate prin care conducătorului auto să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale”.

„Concret, în urma discuțiilor purtate s-ar fi hotărât ca inculpatul Rus Mihai să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024 beneficiind și de ajutorul inculpatului Rotar Mircea Aurelian), iar agentul constatator, Paşca Ioan-Raul, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție”, a transmis DNA.

De asemenea, s-ar mai fi stabilit ca inculpatul Rus Mihai să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliție Paşca Ioan-Raul în contextul de mai sus.

Totodată, în data de 29 aprilie 2024, inculpatul Neag Ciprian în calitate de adjunct al şefului I.P.J. Cluj și responsabil cu coordonarea activității Poliției Municipiului Cluj-Napoca, după ce ar fi luat la cunoștință despre faptele săvârșite de inculpații menționați anterior ar fi omis să sesizeze de îndată organele de urmărire penală cu privire la faptele prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile.

REPORTERIS îți recomandă și ...
Permis fals descoperit de polițiștii de frontieră de la Sculeni, în bagajele unui tânăr cu dublă cetățenie

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Cluj.

 

Sursa: Adevărul

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
ReporterIS pe Google News
Lasă un comentariu

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

  • Un profesor de la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost plasat sub control judiciar după ce a primit mită peste 9000 de euro pentru a da subiectele de examen în avans unor candidaţi la rezidenţiat Şi alte cadre universitare sunt cercetate, după ce, pe parcursul desfăşurării examenului, candidaţii rezidenţi ar fi fost lăsaţi de membrii comisiei de examen să utilizeze surse de informare - telefoane mobile, smartwatch-uri şi notiţe în format scris - pentru rezolvarea subiectelor de examen. În acest caz, joi au avut loc nouă percheziţii.

    Autor: |Ultima actualizare: 17 ianuarie 2025|Timp citire: 3,7 min|Vizualizări: 161|
REPORTERIS îți recomandă și ...
Tudorel Toader revine asupra declarațiilor de ieri: Nu am sugerat nici șefului DNA, nici procurorului general să-și dea demisia

Editorial

Cele mai noi Birouri Clasa A din Iași | DOTĂRI PREMIUM - NOCIS

Articole din aceeași categorie

Antibiotice iasi

Articole pe subiecte simiare

REPORTERIS îți recomandă și ...
Sentință în dosarul „Șpagă pentru diplome la UPA”
Palas Iasi

Alte articole