
Un bărbat şi o femeie, reţinuţi de poliţiştii din Iaşi după ce ar fi pus în circulaţie bancnote false de 100 de lei
Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de poliţiştii din Iaşi după ce ar fi pus în circulaţie bancnote de 100 de lei contrafăcute, cumpărând bunuri de mică valoare de la mai multe firme. În urma unor percheziţii făcute în acest dosar, au fost găsite 61 de astfel de bancnote, existând suspiciuni că ele erau puse în circulaţie în mai multe judeţe.
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu cei ai Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Maramureş, într-un dosar penal pentru punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada 18 august – 20 august 2023, la mai multe societăţi comerciale din judeţul Iaşi s-ar fi prezentat, alternativ, un bărbat şi o femeie, care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, din cupiură de 100 de lei, realizate pe suport de plastic, modul de operare indicând faptul că persoanele au urmărit o maximizare a profitului rezultat în urma punerii în circulaţie a bancnotelor contrafăcute, prin achiziţionarea de produse cu valoare relativ redusă”, a arătat sursa citată.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite 61 de bancnote din cupiură de 100 de lei, contrafăcute, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, în cauză există suspiciuni că persoanele cercetate ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de lei, realizate pe suport de plastic, şi în alte judeţe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situaţii.
Marţi, cele două persoane cercetate au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propuneri legale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.
Sursa: News.ro
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Sunt 5 milioane de oameni la 130 de paturi în toată Moldova, adică 38 de pacienți stivuiți pe un singur pat Institutul condus de dr. Tinică are doar 6 săli de operație pentru toți pacienții din Moldova Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalității din România, deci aproape toată lumea ajunge la un moment dat la acest spital Nefiind loc, se creează o piață neagră a accesului la operație: DNA a documentat zeci de acte medicale în care s-au cerut sute sau mii de euro pentru o consultație sau o operație salvatoare REPORTER a încercat două zile la rând să obțină o programare la o consultație: imposibil, nu răspunde nimeni Forumurile pacienților sunt pline de reproșuri: bolnavi care au murit fără să fie operați, apeluri disperate pentru consultații, fără niciun răspuns, acces extrem de anevoios la servicii medicale pentru mii de oameni care plătesc asigurare Celelalte spitale cardiovasculare din țară, în regiuni comparabile, au un număr dublu sau triplu de paturi
Articole pe subiecte simiare
Alte articole