fbpx
 
Soldații ruși și mercenarii Wagner s-au ucis reciproc, după o ceartă aprinsă în Luhansk

Soldații ruși și mercenarii Wagner s-au ucis reciproc, după o ceartă aprinsă în Luhansk


Trupele ruse și mercenarii din miliția Wagner au început să se împuște reciproc în Luhansk din cauza unei dispute, afirmă autoritățile din Ucraina.

Soldații și mercenarii din grupul patronat de Evgheni Prigojin se învinuiau reciproc pentru greșelile pe care le-au comis pe frontul din Ucraina, susțin oficialii de la Kiev.

Mai multe persoane din ambele forțe au fost ucise în schimbul de focuri din Luhansk, o regiune din estul Ucrainei ocupată de Rusia și de rebelii susținuți de Kremlin, a scris Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în informarea sa zilnică, potrivit Business Insider.

Grupul Wagner nu face parte oficial din armata rusă, dar a fost înrolat de Kremlin pentru a lupta alături de trupele Moscovei în Ucraina.

Ele (trupele din ambere tabere – n. trad.) își transferă una alteia responsabilitatea pentru propriile erori de calcul tactic și pentru pierderile suferite. Ca urmare, o luptă între forțele armate ruse și mercenari Wagner a izbucnit recent în așezarea Stanytsia Luhanska", se arată în informare.

Rusia nu a confirmat raportul de duminică al Ucrainei, dar documentul vine, de asemenea, în condițiile în care relația dintre Wagner și Kremlin pare să se deterioreze, în timp ce grupul de mercenari suportă pierderi grele.

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari, considerat un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, s-a plâns în martie că șefii militari de top ai Rusiei i-au ignorat cererile de mai multă muniție.

Pentru a mă face să nu mai cer muniție, mi-au fost tăiate toate liniile telefonice directe cu biroul, cu departamentele etc.", a declarat Prigojin.

Dar miliția Wagner a continuat să lucreze îndeaproape cu forțele regulate ale Rusiei, forțele sale terestre fiind desfășurate în tandem cu sprijinul aerian și artileria rusă, a declarat Michael Kofman, directorul programului de studii privind Rusia din cadrul think tank-ului Center for Naval Analyses.

Prin urmare, nu este clar dacă presupusul schimb de focuri reprezintă un conflict mai larg sau probleme de disciplină în rândul forțelor ruse de pe linia frontului. Wagner a desfășurat condamnați ruși slab pregătiți în Ucraina, dintre care aproape 30.000 au murit, potrivit oficialilor americani.

Cu toate acestea, mai multe rapoarte au documentat faptul că trupele rusești sunt afectate de focuri de armă prietenești în Ucraina, deși Kremlinul recunoaște rareori aceste incidente.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: