fbpx
 
Sportivii de la Dojo Master Iași au făcut senzație în cadrul concursului Cupa Sakura la Karate Fudokan

Sportivii de la Dojo Master Iași au făcut senzație în cadrul concursului Cupa Sakura la Karate Fudokan


Iașul a ajuns din nou în lumina reflectoarelor la capitolul sport. Clubul Dojo Master, îndrumat de Sensei Răzvan Popa a participat la cea de-a XI-a ediție a trofeului Cupa Sakura la Karate Fudokan, eveniment organizat de Chelsea Club București și ACKF – Asociația Cluburilor de Karate Fudokan din România.

În perioada 5-7 mai 2023, la București s-a desfășurat ediția a IX-a a trofeului Cupa Sakura la Karate Fudokan, eveniment organizat de Chelsea Club București și Asociația Cluburilor de Karate Fudokan din România. Cu acest prilej, senseiul Răzvan Popa a fost promovat la gradul de centură neagră 6 Dan. Clubul Dojo Master lași, condus de Sensei Răzvan Popa a participat cu un lot de 20 de sportivi la acest eveniment.

Cu acest prilej a fost organizat un stagiu tehnic condus de Sensei Ilija Jorga 10 Dan-Fondatorul stilului Judokan, care a onorat cu prezența ca invitat special al evenimentului. De asemenea, au fost prezenți la acest eveniment Sensei Mihai Apan 8 Dan – președintele ACKF, Sensei Constantin Căliman 7 Dan – președintele W77-World Fudokan Federation, Sensei Florentin Marinescu 10 Dan -președintele FRAM-Federația Română de Arte Marțiale.

Un număr de 400 de sportivi și-au disputat supremația la Sala Polivalentă din Complexul Sportiv Dinamo București. Clubul Dojo Master lași, condus de Sensei Răzvan Popa a participat cu un lot de 20 de sportivi la acest eveniment. Clubul s-a prezentat cu un număr mare de sportivi seniori, iar rezultatele acestora au fost deosebite.

„Sunt extrem de mulțumit de prestația sportivilor și numărul mare de medalii obținute, deoarece a fost o competiție grea unde au participat un număr mare de sportivi. Ca o confirmare a muncii și implicării mele în karate-ul românesc a venit distincția oferită de către Soke Ilija Iorga, care mă face să fiu onorat, recunoscător și împlinit din punct de vedere sportiv.

Am dovedit că Iașul a fost, este și va fi capitala karate-ului românesc, de aici fiind cele mai puternice cluburi la categoria de seniori, unde am concurat cu trei echipe, obținând locurile 1, 2 și 3. O prestație foarte bună au avut și cei din categorii de cadeți, juniori și copii, aceștia urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Vreau să mulțumesc și organizatorilor pentru modul în care s-a desfășurat competiția și pentru cadourile oferite fiecărui participant”, a declarat Răzvan Popa, sensei la clubul Dojo Master.

Cu acest prilej, Răzvan Popa, președintele și antrenorul Dojo Master Iași, a promovat la gradul de centură neagră 6 Dan, în timp ce fosta mare campioană Irina Simirad a promovat, la rândul ei, ca soțul acesteia, Lucian Simirad, la gradul de 4 Dan.

Președintele Federației Mondiale de Fudokan, ieșeanul Constantin Căliman a transmis felicitări sportivilor ieșeni care s-au remarcat la competiția din Capitală:

„Mă bucur că Răzvan Popa a revenit în prima scenă, l-am felicitat. După cum îi spuneam, acest rang vine cu mai multe responsabilități pentru el, ca sensei, dar și ca om. Ediția aceasta a fost una extrem de reușită, peste 400 de sportivi au fost prezenți ți sperăm ca pe viitor să avem un eveniment și la Iași, pentru că acest oraș mereu a dat sportivi de performanță în karate”, a declarat Costel Căliman, președintele World Fudokan Federation.

Lista premianților:

Seniori:
Mihai Adăscăliței (Locul 1 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe sport, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 4 – Kata individual, Locul 3 – Kumite individual tradiţional),

Ioan Adăscăliței (Locul 2 – Kumite sport Echipe, Locul 3 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional),

Victor Tarhon Onu (Locul 1 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sportiv),

Ioan Posteucă (Locul 1 – Kata echipe, Locul 1 – Kumite echipe tradiţional, Locul 1 – Kumite echipe sportiv, Locul 2 – Kumite individual sportiv, Locul 2 – Kata individual),

Ionuţ Ciulin (Locul 2 – Kumite echipe sportiv, Locul 2 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Fuguko masculin),

Mihai Dumitrască (Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 2 – Kumite echipe sportiv, Locul 3 – Kata echipe),

Ionuţ Murarasu (Locul 1 – Kumite echipe tradiţional, Locul 1 – Kumite echipe sportiv,

Locul 2 – Kata echipe),

Daniel Tuiu (Locul 2 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite individual sport, Locul 3 – Kumite individual tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport),

Paul Cocuz (Locul 3 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sportiv),

Florin Zamfir (Locul 1- Kumite sportiv echipe, Locul 1 – Kumite echipa tradiţional, Locul 3 – Kumite sportiv individual).

Cadeți:
Răzvan Popă (Locul 2 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport),

David Grigore (Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 2 – Kata echipe, Locul 3 – Kumite echipe sport),

Rareş Pintea (Locul 2 – Kata echipe, Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport, Locul 3 – Kumite sport individual),

Eduard Olaru (Locul 2 – Kumite echipe tradiţional, Locul 3 – Kumite echipe sport)

Copii:
Briana Dascălu (Locul 1 – Kata individual, Locul 2 – Kumite individual sportiv),

Bianca Acostăchioaie (Locul 2 – Kumite individual sportiv).

Veterani:
Petruța Însurățelu (Locul 1 – Kata individual, Locul 1 – Kumite individual tradiţional, Locul 1 – Fuguko).

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31