fbpx
 
Un viceministru rus a murit în condiții misterioase după ce a condamnat „invazia fascistă" a Ucrainei

Un viceministru rus a murit în condiții misterioase după ce a condamnat „invazia fascistă" a Ucrainei


Un viceministru rus a devenit cea mai recentă personalitate de rang înalt care a murit în mod misterios de când Kremlinul a provocat războiul din Ucraina.

Adjunctul ministrului rus al Științei, despre care se presupune că ar fi criticat invazia „fascistă" din Ucraina, a murit subit după ce s-a îmbolnăvit grav sâmbătă, în timpul unui zbor Havana - Moscova.

Piotr Kucherenko, în vârstă de 46 de ani, se întorcea dintr-o călătorie de afaceri din Cuba când avionul său a fost nevoit să aterizeze de urgență în sudul Rusiei, a anunțat, luni, Ministerul Științei și Învățământului Superior.

Medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu au reușit să îl salveze pe oficial. Familia sa a declarat că decesul a fost legat de o afecțiune cardiacă subiacentă, dar se așteaptă ca trupul să fie supus unei autopsii pe 24 mai.

Jurnalistul independent Roman Super a scris după anunț că „vechiul său prieten" a vorbit în privat despre imposibilitatea sa de a scăpa din Rusia după ceea ce a numit „invazia fascistă" din Ucraina.

Kucherenko a rămas în viață alături de soția sa, talentata georgiană Diana Gurtskaya, care a participat la Eurovision, și de fiul lor în vârstă de 15 ani.

Moartea lui Piotr Kucherenko este cea mai recentă în rândul rușilor de profil înalt de la invazia din Ucraina. Luna trecută, șeful din domeniul energiei, Igor Shkurko, a fost găsit mort în celula sa din închisoare după ce a fost acuzat că a luat mită.

Jurnalistul rus și Kucherenko ar fi vorbit despre planurile de a părăsi Rusia și despre frustrările lor cu privire la invazia din Ucraina, potrivit Daily Mail.

Roman Super a susținut că viceministrul i-a spus să plece și să-și salveze familia. El a spus "într-un an nu veți mai recunoaște Rusia deloc. Pleacă și fă ceea ce trebuie".

Întrebat dacă intenționează să părăsească Rusia, Kucherenko ar fi spus: „Nu mai este posibil să fac acest lucru. Ne iau pașapoartele. Și nu există o lume în care viceministrul rus să fie fericit după această invazie fascistă".

Se pare că viceministrul se chinuia să mai trăiască în țara sa. „Iau antidepresive și tranchilizante în același timp. Pumni de pastile. Și nu ajută prea mult... nimeni nu poate spune nimic. Imediat, zdrobit ca afidele", declara el.

Cauza morții Piotr Kucherenko nu a fost încă stabilită.

Mai mult, vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Cernîșenko, și directorul adjunct al Departamentului pentru America Latină al Ministerului rus de Externe, Andrei Guskov, s-ar fi aflat, de asemenea, la bordul avionului.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31