fbpx
 
NNN NNN

Stare de urgență în orașul canadian Halifax din cauza incendiilor de vegetație


Oraşul Halifax, din estul Canadei, a declarat stare de urgenţă locală duminică seară în urma unui incendiu de vegetaţie care a dus la evacuări şi pene de curent, informează Reuters.

„Echipele de intervenţie depun eforturi non-stop pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă şi a reduce pericolele generate de incendiu'', a precizat într-un comunicat de presă autoritatea municipală din capitala provinciei Nova Scotia.
Incendiul a generat un nor imens de fum deasupra oraşului.
Starea de urgenţă va rămâne în vigoare timp de şapte zile dacă nu va fi ridicată sau extinsă, a precizat municipalitatea.
Nova Scotia Power a întrerupt temporar furnizarea de energie electrică în regiunea afectată, a precizat compania pe Twitter.
Companii de telecomunicaţii printre care Rogers şi Bell Aliant au precizat pe Twitter că unii rezidenţi din comunităţile evacuate din cauza incendiilor de vegetaţie s-ar putea confrunta cu perturbări ale serviciilor.
Luna aceasta, provincia vestică Alberta a declarat stare de urgenţă după ce zeci de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în urma izbucnirii unor incendii de vegetaţie fără precedent. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31