fbpx
 
Simona Halep, șanse mici să revină la Australian Open 2024. Pe lângă verdictul în cazul de dopaj, a apărut o nouă problemă

Simona Halep, șanse mici să revină la Australian Open 2024. Pe lângă verdictul în cazul de dopaj, a apărut o nouă problemă


Simona Halep are mai bine de un an de când nu a mai jucat un meci oficial din cauza acuzațiilor de dopaj și a amânării unui verdict. Dar acum jurnaliștii americani au identificat o nouă problemă în calea revenirii româncei în turneele principale.  

Într-o analiză realizată de Tennis up to Date, alte șase câștigătoare de grand slam se pregătesc să revină în circuitul feminin în 2024 și toate vor avea nevoie de wild-card-uri pentru a o face.

Vorbind strict de primul turneu de Grand Slam al anului viitor, Australian Open 2024, jurnaliștii americani scriu că sarcina organizatorilor de la Melbourne a devenit foarte dificilă.

Decizia Carolinei Wozniacki de a se retrage pentru restul anului după înfrângerea recentă suferite în fața lui Coco Gauff la US Open 2023 a creat o provocare pentru Tennis Australia în pregătirile pentru Australian Open din 2024.

Situată pe o poziție care nu îi permite accesul direct pe tabloul principal, Wozniacki, deținătoare a titlului de la Antipozi – după o finală dramatică cu Simona Halep – ar putea cere un wild card.

Cu toate că a avut performanțe bune la ultimele meciuri jucate, Wozniacki a ales să nu participe la evenimente precum Guadalajara și altele, concentrându-și atenția asupra Australian Open ca obiectiv major.

În această cursă pentru revenirea în circuit se alătură alte două deținătoare ale trofeului: Naomi Osaka, proaspătă mamă, care și-a exprimat intenția de a reveni în turneu chiar înaintea lui Wozniacki, și Angelique Kerber, care a făcut un anunț similar în cursul anului.

Mai există și alte nume de campioane de turnee de mare șlam care ar putea reveni: Emma Raducanu, care ar putea fi o concurentă, și Venus Williams, în cazul în care decide să concureze la aproape 44 de ani.

Și ca și când nu era de ajuns, Garbine Muguruza este un alt nume notabil care vizează o revenire în 2024.

Jurnaliștii americani nu au uitat-o nici pe Simona Halep, care așteaptă în continuare un verdict. Despre aceasta, ei scriu că „în același timp, există incertitudine în ceea ce o privește pe Simona Halep, care lipsește de un an din turneu și ar putea să se confrunte în continuare cu posibile sancțiuni, cu toate că s-ar putea să fie în cele din urmă declarată nevinovată”.

Interesant este că multe dintre comentariile de la articol se concentrează pe situația Simonei Halep și fanii se arată cu toții intrigați de motivul pentru care verdictul în cazul ei întârzie atât de mult.

Competiția pentru wildcard-uri la Australian Open este acerbă, fiind disponibile doar șase. Kerber și Răducanu ar putea lua în considerare utilizarea clasamentelor protejate, dar în cursă ar putea intra și jucătoare australiene precum Ajla Tomljanovic, care se luptă și ei pentru aceste locuri. În aceste condiții, este posibil ca unele nume mari să rateze oportunitățile foarte dorite.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31