fbpx
 
Dovezile care susțin existența orașului biblic Sodoma. Cum ar fi fost, de fapt, distrus

Dovezile care susțin existența orașului biblic Sodoma. Cum ar fi fost, de fapt, distrus


Descoperiri din Iordania sprijină ipoteza existenței orașului biblic Sodoma și a distrugerii sale într-un eveniment exploziv echivalent cu o mie de bombe de la Hiroshima, susține un profesor de teologie din Ohio.

Dr. John Bergsma, un profesor de teologie de la Universitatea Franciscană din Ohio, consideră că aceste dovezi susțin evenimentele relatate în Vechiul Testament, scrie Mirror.

Potrivit relatărilor din Geneza, Dumnezeu a distrus orașele Sodoma și Gomora cu o ploaie de foc și pucioasă ca pedeapsă pentru fărădelegile săvârșite acolo, ștergându-le astfel de pe fața pământului. Dovezi ale acestui eveniment devastator au fost descoperite în situl arheologic Tall el-Hammam din Iordania, schimbând perspectiva lui Bergsma asupra Vechiului Testament.

Cercetările arheologice au dezvăluit fragmente de ceramică și schelete umane care păreau să fi fost expuse la temperaturi extreme, susținând ipoteza unui impact direct cu un meteorit. La vremea sa, orașul Tall el-Hammam era mult mai mare și mai puternic decât Ierusalim, dar acesta s-a prăbușit brusc, fără semne de asediu militar.

Steven Collins, arheologul principal care a studiat Tall el-Hammam, a comunicat descoperirile sale lui Dr. Bergsma, inclusiv prezența trinititului pe fragmentele de ceramică. Trinititul este un material vitros obținut în urma unei explozii nucleare în deșert, care topise nisipul. În plus, au fost găsite rămășițe umane ale căror părți inferioare erau intacte până la brâu, dar torsul și capul lipseau, prezentând semne de arsură.

Profesorul Collins sugerează că acest eveniment ar putea fi sursa legendelor despre dispariția Sodomei.

În contrast, Dr. Bergsma este convins că aceste descoperiri schimbă complet perspectiva sa asupra Vechiului Testament, demonstrând că evenimente aparent fantastice pot fi, de fapt, întâmplări istorice.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30