fbpx
 
Armata ucraineană a anunţat că a recucerit satul Andriivka, aflat la 10 km sud de Bahmut

Armata ucraineană a anunţat că a recucerit satul Andriivka, aflat la 10 km sud de Bahmut


Armata ucraineană a anunţat vineri dimineaţă că a recucerit satul Andriivka, aflat la circa zece kilometri sud de oraşul devastat Bahmut, pe frontul de est, pe una dintre axele contraofensivei dificile a trupelor Kievului, relatează AFP şi Reuters.

Satul Andriivka se află la sud de Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie anul trecut. Statul Major General a raportat, de asemenea, un "succes parţial" în apropierea satului Klişciivka, la sud de Bahmut.

„Forţele de apărare au obţinut un succes parţial în zona Klişciîvka în timpul operaţiunilor ofensive. În cursul asaltului lor, ele au eliberat Andriivka în regiunea Doneţk şi au provocat pierderi semnificative inamicului în ceea ce priveşte efectivele şi echipamentele", a precizat Statul Major ucrainean în raportul său zilnic postat pe Facebook, potrivit News.ro.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, anunţase iniţial joi că satul Andriivka a fost adus sub control ucrainean, dar ulterior armata a declarat că acest lucru este inexact, deoarece luptele continuă să se desfăşoare în jurul satului.

Mai la sud în regiunea Doneţk, trupele ucrainene au continuat să ţină piept unei ofensive ruse spre oraşele Avdiivka şi Mariinka, a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major General, Andrii Kovaliov, într-o declaraţie la televiziune. El a precizat că apărătorii ucraineni au reuşit să respingă toate atacurile ruseşti în apropiere de Mariinka.

Pe frontul de sud, Statul Major General a declarat că trupele sale au provocat pierderi substanţiale inamicului în apropierea satului Verbove din regiunea Zaporojie.

În cursul contraofensivei sale care durează de trei luni, Ucraina a raportat progrese lente, dar constante împotriva poziţiilor ruseşti bine fortificate, recucerind un şir de sate şi avansând pe flancurile oraşului Bahmut.

Preşedintele Volodimir Zelenski şi alţi oficiali au respins criticii occidentali care spun că ofensiva este prea lentă şi este împiedicată de erori strategice.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30