fbpx
 
Facebook / Iuliana Cantaragiu Facebook / Iuliana Cantaragiu

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, va contribui la implementarea Programului de împădurire din Republica Moldova


Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, va contribui la implementarea Programului naţional de împădurire din Republica Moldova.

„Sunt onorat să fac parte din echipa doamnei preşedinte Maia Sandu şi am acceptat din tot sufletul propunerea. Şi spun echipa, pentru că deja am ieşit pe teren împreună şi lucrăm pentru împădurirea Moldovei. Sunt onorat să am o echipă puternică şi dedicată şi îi mulţumesc doamnei Iuliana Cantaragiu, consilier prezidenţial şi ex ministru al Mediului, pentru ceea ce deja construim", scrie Berceanu, pe Facebook.

El menţionează că munca sa vizează: îmbogăţirea Republicii Moldova cu 145.000 hectare de păduri noi; reforma sectorului forestier, racordarea sectorului la valorile şi legislaţia europeană; modernizarea Codului silvic moldovenesc; creşterea eficienţei economice şi decizionale a Moldsilva (echivalentul Romsilva); administrarea celor 200 milioane de euro pe care sectorul forestier îi va primi pentru împăduriri şi dezvoltare.
„Îmi cer scuze celor care doreau să pornesc împădurirea din România, dar a trebuit să încep dintr-un capăt, astfel încât să respirăm cu toţii un aer curat şi să trăim mai sănătos. Facem Moldova Verde!", a menţionat Berceanu.
Iuliana Cantaragiu, consilier prezidenţial în domeniul protecţiei mediului şi fost ministru al Mediului în Republica Moldova, anunţă la rândul său faptul că Berceanu se alătură echipei care va contribui la implementarea Programului naţional de împădurire.
„Octavian are o bogată experienţă în domeniul mediului şi silvic, atât în sectorul public, cât şi în sectoarele privat şi civic din România, înregistrând succese oriunde a activat. Octavian, welcome to our team şi eu cred că noi vom 'cuceri Everestul' împreună şi Republica Moldova va fi un exemplu de împădurire şi pentru alte părţi ale Planetei. Împreună am fost la Întreprinderea pentru silvicultură Chişinău şi am vizitat pepiniera întreprinderii şi diferite terenuri pregătite sau în curs de pregătire pentru plantarea din această toamnă", a scris ea, pe aceeaşi reţea de socializare. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31