fbpx
 
edu.svet.gob.gt edu.svet.gob.gt

Untul de muscă, un nou aliment care ar putea ajunge pe rafturile magazinelor


Cercetătorii de la Universitatea Gent din Belgia au creat o grăsime din larve pentru a înlocui untul în gofre, prăjituri și biscuiții, afirmând că utilizarea grăsimii provenite de la insecte este mai sustenabilă decât produsele lactate.  

Cercetătorii înmoaie larvele de muscă neagră într-un castron cu apă, le pun într-un blender pentru a obține o pastă netedă de culoare gri, iar apoi folosesc o centrifugă de bucătărie pentru a separa untul de insecte, scrie The Guardian.

Există mai multe aspecte pozitive în utilizarea ingredientelor din insecte,” a declarat Daylan Tzompa Sosa, care supraveghează cercetarea.

Ele sunt mai sustenabile deoarece [insectele] folosesc mai puțin teren [decât bovinele], sunt mai eficiente în convertirea hranei... și folosesc, de asemenea, mai puțină apă pentru a produce unt,” a spus Tzompa Sosa.

Potrivit cercetătorilor, consumatorii nu observă nicio diferență atunci când într-o prăjitură este înlocuită o parte din untul de lapte cu grăsime de larve. Cu toate acestea, ei raportează un gust neobișnuit atunci când procentul ajunge la 50-50 și spun că nu ar dori să cumpere prăjitura.

Alimentele din insecte au niveluri ridicate de proteină, vitamine, fibre și minerale, iar cercetătorii din alte părți ale Europei le privesc ca pe o alternativă mai prietenoasă cu mediul și mai ieftină la alte tipuri de produse animale.

Studiul datează încă din 2020, însă a revenit în discuție pe platformele de socializare, în special pe TikTok, și a făcut ca oamenii să se împartă în două tabere.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29