fbpx
 
The New York Times The New York Times

Accesul mamei şi avocaţilor lui Navalnîi la cadavrul acestuia, refuzat pentru a treia zi la rând


Rudelor opozantului rus Aleksei Navalnîi li s-a interzis pentru a treia zi accesul la trupul neînsufleţit al acestuia, a declarat luni echipa sa, precizând că mama bărbatului „nu este autorizată" să intre în morga unde s-ar putea afla cadavrul, relatează AFP.

„Mama lui Aleksei şi avocaţii săi au sosit la morgă în această dimineaţă (luni). Nu au primit autorizaţia să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când personalul a fost întrebat dacă trupul lui Aleksei se află acolo, ei nu au răspuns", a declarat Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, pe reţelele de socializare.
Ea a anunţat totodată că anchetatorii au informat-o pe mama lui Navalnîi şi pe avocaţii săi că ancheta cu privire la moartea acestuia în închisoare a fost "prelungită".
„Nu ştim cât va dura asta. Cauza morţii este încă 'nedeterminată'. Ei mint, trag de timp şi nici măcar nu o ascund", a scris Kira Iarmîş pe reţeaua X.
Opozantul rus şi principalul adversar al preşedintelui rus Vladimir Putin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de detenţie.
El a fost închis de la întoarcerea sa în Rusia, la începutul lui 2021, iar sănătatea sa s-a deteriorat în ultimele luni.
Mama lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a sosit sâmbătă, însoţită de un avocat, la colonia penitenciară din regiunea arctică în care fiul ei fusese transferat în decembrie anul trecut.
Potrivit Serviciului Penitenciar din Rusia (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri după ce "s-ar fi simţit rău după o plimbare".
Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie cu privire la moartea lui Navalnîi, produsă cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale, în urma cărora liderul de la Kremlin ar putea să rămână la putere pentru un nou mandat de şase ani.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30