fbpx
 
Opozant de la Tiraspol: Un congres extraordinar ar urma să ceară alipirea Transnistriei la Rusia. Putin o va anunța public

Opozant de la Tiraspol: Un congres extraordinar ar urma să ceară alipirea Transnistriei la Rusia. Putin o va anunța public


Separatiștii de la Tiraspol ar urma să ceară alipirea Transnistriei la Rusia într-un congres extraordinar care va avea loc pe 28 februarie, cu o zi înainte de discursul deja anunțat al lui Vladimir Putin din fața Adunării Federale.

Un congres extraordinar al așa-zișilor deputați de la Tiraspol ar urma să adopte pe 28 februarie 2024 o solicitare către Moscova privind alipirea Transnistriei la Rusia, a declarat opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba, potrivit Deschide.md.

Opozantul atrage atenția că adunarea extraordinară va avea loc cu o zi înainte de discursul de pe 29 februarie al lui Vladimir Putin în fața Adunării Federale a Rusiei.

Ghenadie Ciorba nu exclude faptul că această sincronizare a fost dictată chiar de la Moscova, tocmai pentru ca Putin să anunțe pe 29 februarie în fața parlamentului rus că rușii din Transnistria au cerut oficial ajutor și alipirea la Rusia.

De aici vine și declarația recentă a ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, precum că Moscova nu va lăsa la greu cetățenii săi din Transnistria”, a mai declarat Ciorba.

Opozantul i-a îndemnat totuși pe așa zișii deputați ai regiunii să nu adopte o astfel de decizie, care îi va da lui Putin „pretext juridic pentru a aplica o lovitură pe teritoriul R. Moldova, inclusiv Transnistriei”.

Doamna președinte Sandu, anturajul dumneavoastră v-a speriat constant cu faptul că Rusia va lovit teritoriul R. Moldova. Dar dumneavoastră nu ați luat în calcul faptul că psihologia actualei conduceri a Rusiei, în special a lui Putin, este foarte asemănătoare cu cea a lui Hitler de la sfârșitul anilor 30 ai secolului XX. Tentativele de a împăca indivizi asemeni lui Putin duc la un singur lucru, creșterea apetitului agresorului", a mai spus Ghenadie Ciorba.

Liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a anunțat luni convocarea așa-zișilor deputați de toate nivelele în legătură cu pretinsele presiuni economice din partea Chișinăului.

Dacă puterea pro-rusă de la Tiraspol va adopta o astfel de solicitare de alipire a Transnistriei la Rusia conflictul înghețat de peste Nistru ar cunoaște o escaladare dramatică.

Putin a făcut astfel de anunțuri înaintea fiecărui război declanșat ulterior de Rusia în Georgia, Crimeea și Ucraina.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31