fbpx
 
Facebook / Echipa națională de fotbal a României Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Primul lucru făcut de Edi Iordănescu în Würzburg, înainte de meciul România - Olanda: „I-am stropit cu agheasmă”


Primul lucru pe care l-a făcut antrenorul Edi Iordănescu după ce a ajuns în orașul Würzburg, înainte de meciul România - Olanda, a fost să îl sune pe parohul comunității românești, ca să îi ceară ajutorul.

Preotul Ghelasie Păcurar le-a fost alături tricolorilor și înainte de meciurile cu Ucraina şi cu Slovacia. El a povestit la postul Trinitas că a fost rugat de antrenorul echipei naționale de fotbal să îi ajute și acum pe tricolori cu o liturghie.

„Primul lucru pe care domnul Edward Iordănescu l-a făcut a fost să mă contacteze, să-mi spună că va veni în orașul nostru, că e bucuros că există o biserică ortodoxă și că acesta a fost un motiv puternic în momentul în care a ales orașul Würzburg”, a spus preotul.

Preot Ghelasie Păcurar: „Doamne ajută. De dimineață am fost chemat de domnul Edward Iordănescu în cantonament la echipa națională. I-am găsit foarte optimiști, doritori să răsplătească toată dragostea suporterilor, care s-au dovedit un sprijin consistent și cu adevărat real pentru ei. Ne-am rugat împreună, așa cum am făcut de fiecare dată. I-am simțit doritori să arate că au toată disponibilitatea și vor face tot ce le stă putere să aducă un rezultat mult dorit de țara noastră.

Părintele Ghelasie a mai declarat că i-a stropit pe toți jucătorii cu agheasmă și i-a miruit.

Preot Ghelasie Păcurar: „Ritualul pe care l-am făcut de rugăciune a fost cu binecuvântarea, rugăciunile începătoare, o rugăciune de binecuvântare pe care o citește preotul, apoi mai multe rugăciuni de binecuvântare. Am rostit cu toții rugăciunile începătoare împreună, apoi au sărutat icoana învierii, i-am stropit cu agheasmă și i-am miruit, după care le-am ținut un cuvânt de îmbărbătare. Pot să vă spun că i-am simțit acolo, i-am simțit că ne-am rugat împreună, s-a simțit lucrul acesta și ei sunt foarte receptivi, adică foarte bucuroși au fost și foarte receptivi, foarte punctuali, foarte atenți. S-a simțit că le face bine lucrul acesta”.

Întrebat dacă se poate considera că Dumnezeu nu i-a ajutat, dacă vor pierde meciul cu Olanda, preotul Ghelasie a spus că dimpotrivă, „Dumnezeu ne ajută întotdeauna, chiar și atunci când nu primim răspunsul pe care noi îl așteptăm, tot un ajutor este.”

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: