fbpx
 
Boeing va pleda vinovat de acuzația de fraudă penală ca urmare a prăbușirii avioanelor 737 Max

Boeing va pleda vinovat de acuzația de fraudă penală ca urmare a prăbușirii avioanelor 737 Max


Boeing a acceptat să pledeze vinovat pentru o acuzație de fraudă penală legată de accidentele fatale ale 737 Max, a declarat duminică Departamentul de Justiție.

Decizia vine la câteva luni după ce procurorii americani au declarat că gigantul aerospațial a încălcat un acord din 2021 care l-a ferit de urmărire penală, scrie CNBC.

Conform acordului, Boeing a fost de acord să plătească o amendă de 243,6 milioane de dolari.

Un monitor independent de conformitate va fi, de asemenea, instalat pentru a supraveghea conformitatea la Boeing timp de trei ani în timpul unei perioade de probă.

Boeing ar trebui, de asemenea, să investească cel puțin 455 de milioane de dolari în programe de conformitate și siguranță, potrivit unui dosar al procurorilor americani publicat duminică seara.

Acordul de pledoarie necesită aprobarea unui judecător federal pentru a intra în vigoare.

Boeing a convenit, de asemenea, ca consiliul de administrație să se întâlnească cu membrii familiei victimelor accidentului, conform acordului.

Oferta de pledoarie a forțat Boeing să decidă între o pledoarie de vinovăție și termenii atașați sau să meargă în judecată, exact în momentul în care compania încerca să întoarcă criza de producție și siguranță și să aleagă un nou CEO.

Pledoaria de vinovăție l-ar califica pe producătorul de avioane drept infractor și i-ar putea complica capacitatea de a vinde produse guvernului SUA.

Aproximativ 32% din veniturile de aproape 78 de miliarde de dolari ale Boeing anul trecut au provenit din unitatea sa de apărare, spațiu și securitate.

„Putem confirma că am ajuns la un acord de principiu cu privire la termenii unei rezoluții cu Departamentul de Justiție, sub rezerva memorării și aprobării unor termeni specifici”, a spus Boeing într-un comunicat.

În mai, Departamentul de Justiție a declarat că Boeing a încălcat acordul din 2021.

Conform acestui acord de urmărire penală amânată, Boeing a fost de acord să plătească 2,5 miliarde de dolari, inclusiv o amendă penală inițială de 243,6 milioane de dolari, despăgubiri companiilor aeriene și un fond de 500 de milioane de dolari pentru membrii familiei victimelor.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: