fbpx
 
Shutterstock Shutterstock

Un animal foarte neobișnuit a fost filmat într-un lac artificial din SUA. Localnicii nu înțeleg cum a ajuns acolo (VIDEO)


Locuitorii din sudul Floridei au observat recent un vecin neobișnuit în lacul lor artificial: un lamantin.

Lamantinul, cunoscut popular și sub termenul de „vacă de mare”, este una dintre speciile cele mai ameninţate de poluare şi pierderea habitatului.

Potrivit Agerpres, aceste animale docile trăiesc în apele puţin adânci ale Caraibelor, în largul coastei de sud-est a SUA şi în zona câtorva estuare din Guiana Franceză.

Conform organizaţiilor pentru protecţia animalelor, numărul lamantinilor din mediul natural a scăzut sub 10.000 de indivizi din cauza poluării marine şi a pierderii habitatului.

Supravieţuirea lamantinilor în mediul natural este afectată şi de un ciclu reproductiv lent, precum şi de limitele variaţiilor de temperatură a apei pe care aceste mamifere marine o pot tolera.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, un locuitor al cartierului Cedarwoods din Pembroke Pines a filmat mamiferul marin înotând în jur, potrivit postului de știri WPLG Local 10, citat de Business Insider.

Un cuplu a observat, de asemenea, lamantinul la sfârșitul lunii iunie și sunt de părere că animalul ar fi putut avea un pui cu el. "Este primul pe care l-am văzut pe lac", a declarat pentru postul de știri Bill Barnett, unul dintre locuitorii care au filmat „vaca marină”.

Cum a ajuns lamantinul la un lac artificial? Lacul se află la aproximativ 16 km de Oceanul Atlantic. Amber Howell, biolog în cadrul Comisiei de Conservare a Peștilor și Vieții Sălbatice din Florida, a declarat pentru Business Insider că animalul ar fi putut folosi canalizările subterane.

„Canalizările din această zonă sunt suficient de mari pentru ca lamantinul să înoate în siguranță", spune ea. În zonă există o poartă de acces, pentru controlul apelor, dar aceasta este adesea deschisă în timpul sezonului ploios. Probabil că așa a ajuns acest lamantin în lacul artificial.

În ultimii ani, lamantinii din Florida, o sub-specie a lamantinului din Indiile de Vest, s-au confruntat cu dificultăți în găsirea hranei, sute de exemplare murind anual.

Floarea de alge care ucide iarba de mare, o sursă uriașă de hrană pentru lamantini, este parțial de vină. Deși sunt mamifere marine, lamantinii pot supraviețui în apă dulce, sărată și sărată.

Unii lamantini din Florida călătoresc prin ocean în jurul SUA, din Texas până în Delaware, la nord. Cu toate acestea, mamiferele petrec mult timp și în râurile cu apă dulce, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration.

Deoarece preferă apa puțin adâncă, se îndreaptă adesea spre interior, precum acest lamantin. Nici găsirea hranei în lac nu ar trebui să fie prea dificilă:

„În această zonă, există multă vegetație de mal, de care vor profita", a declarat Howell.

Experții au văzut lamantini în această zonă în ultimii câțiva ani, astfel încât marele vizitator nu este cu totul unic. „Nu suntem deloc îngrijorați" de acest animal special, a mai spus Howell.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: