fbpx
 
Calitatea blocurilor din Silk District: consumuri mai mici de energie termică și electrică

Calitatea blocurilor din Silk District: consumuri mai mici de energie termică și electrică


* Izolație de înaltă calitate, apă caldă prin panouri solare, iluminat prin energie verde
* Silk District oferă costuri mici la utilități folosind tehnologiile viitorului


Noul cartier ce se ridică pe Calea Chișinăului, Silk District, va implementa principiile nZEB (Nearly Zero Energy Building). Adică, clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero. Dezvoltatorul a anunțat măsurile pe care le ia pentru ca ansamblul său imobiliar să fie unul cu o performanță energetică foarte ridicată.

Iată, pe scurt, care sunt mizele principale: o clădire cu un consum de energie aproape egal cu zero nu înseamnă diminuarea confortului termic, ci implementarea unor soluții verzi și sustenabile care să scadă consumul de energie al clădirii și, implicit, și costurile locuitorilor săi.
În plus, reducerea consumului și pierderilor de energie ale clădirilor și utilizarea celei din surse regenerabile au ca efect protejarea naturii și diminuarea impactului negativ asupra mediului.

Concret, Silk District va dispune de panouri solare ce vor contribui la încălzirea apei ce va deservi sistemul de încălzire a clădirii și de panouri fotovoltaice pentru obținerea de energie electrică „verde” ce va suplini alimentarea rețelei electrice aferentă ansamblului, cu preponderență a spațiilor comune. Astfel, cel puțin 30% din energia folosită va proveni din surse regenerabile.

În altă ordine de idei, pereții exteriori ai clădirilor rezidențiale ce constituie Silk District vor avea o grosime de 30 cm fiind realizați din zidărie de cărămidă, tencuiți la interior și termoizolați la exterior cu termosistem de 15 cm grosime, ce oferă o izolație termică și acustică excelentă.

Materialul folosit (vată minerală bazaltică) este rezistent la foc, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic.

Clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero: certificare nZEB în ansamblul rezidențial Silk District, în capătul bulevardului Tudor Vladimirescu

 

În plus, fiecare clădire din cadrul Silk District va dispune de încălzire centralizată proprie întrucât soluția centralizată oferă un randament global superior față de centralele de apartament. Prin urmare, consumul energetic necesar încălzirii locuințelor și al apei calde menajere este mai mic.

Nu doar că oferă un grad mai mare de siguranță, prin renunțarea la centralele termice individuale de apartament fiind eliminate o serie de riscuri, precum scurgeri de gaze, incendii sau explozii, dar are și o anduranță în folosire mult mai ridicată decât centrala de apartament, de unde și riscul de avarie mult mai scăzut.

 

Un alt aspect care contribuie la reducerea pierderilor de energie ale clădirilor Silk District este faptul că toate apartamentele vor beneficia de ferestre mari din tâmplărie din PVC, care asigură o izolare termică foarte bună, datorită profilelor de tâmplărie cu un coeficient termic ridicat.

Avantajele clădirilor cu un consum de energie aproape egal cu zero pentru locuitorii din Silk District:

- Confort termic, fără pierderi de căldură

- Costuri reduse atât cu încălzirea termică, cât și cu energia electrică

- Reducerea nevoii de a utiliza aerul condiționat datorită unei bune izolații

- Poluare fonică redusă datorită unei bune izolări

- Reducerea nevoii de a utiliza lumina artificială datorită ferestrelor înalte (2,3 m) care asigură lumină naturală pe toată durata zilei
- Mai puțină poluare datorită utilizării energiei din surse regenerabile

- Contribuție indirectă la diminuarea impactului negativ asupra mediului

 

Detalii suplimentare: fie online, pe www.silkdistrict.ro, fie la sediul din Calea Chișinăului, nr. 22.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30