fbpx
 
Cum sunt construite apartamentele din Silk District: cele mai bune soluții tehnice, cele mai fiabile materiale

Cum sunt construite apartamentele din Silk District: cele mai bune soluții tehnice, cele mai fiabile materiale


Specificațiile tehnice ale proiectului imobiliar Silk District, dezvoltat de Prime Kapital, sunt tot atâtea argumente privind calitatea investiției. Subsolul, izolația fațadei, finisajele, ferestrele și ușile, pardoselile și pereții, băile, instalațiile electrice, utilitățile, încălzirea și climatizarea vor beneficia de cele mai bune soluții tehnice și de cele mai fiabile materiale.

Vată minerală bazaltică pentru confort termic
Fundarea clădirilor este de adâncime, pe piloți legați la nivelul pardoselii prin intermediul unei rețele de grinzi. Suprastructura este formată din pereți de beton armat monolit, dispuși pe ambele direcții principale și din cadre din beton armat monolit, formate din stâlpi și grinzi dispuse atât perimetral cât și în interior în dreptul elementelor de compartimentare. 

Pereții exteriori sunt termoizolați cu vată minerală bazaltică cu o grosime de 15 cm, care oferă izolație termică și acustică excelentă. Materialul este rezistent la foc, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic.
Sistemul constructiv pentru pereții despărțitori dintre apartamente sunt de tip cărămidă, tencuiți pe ambele părți, incombustibili, rezistenți la intemperii, oferind o soluție optimă pentru asigurarea stabilității și longevității clădirii. Datorită densității materialului, pereții se comportă excepțional din punct de vedere fonic. 

Structura subsolului este de beton armat și găzduiește spații de tip ALA (adăpost de protecție civilă) configurate cu pereți din beton armat de 40 cm grosime, zonă cu funcțiunea de parcare, spații de depozitare și spații tehnice aferente construcției. 

Izolația fațadei: cu o grosime de 150 mm și cu o densitate mare, care reține aerul, vata minerală este unul dintre cele mai bune materiale folosite la izolarea termică și fonică. Vata minerală este un material ignifug, în consecință, nu arde și nu propagă focul, ci îi încetinește înaintarea. 

Silk District este un proiect de regenerare urbană realizat de Prime Kapital la cele mai înalte standarde de calitate și confort

Fațade ventilate și ferestre mari

Tencuiala decorativă de exterior este rezistentă la apă, texturată, permeabilă la vapori, rezistentă la fisuri și solicitări mecanice. Aceasta protejează izolația termică, este durabilă și ușor de revopsit pentru a da în viitor clădirii un aer proaspăt și a facilita întreținerea și repararea.

Cel de-al doilea sistem de termoizolare, cel de faţadă ventilată, este un sistem uscat deoarece nu este nevoie de adezivi sau mortare. Acestea sunt înlocuite de structuri metalice care se montează cu prinderi mecanice pe pereții faţadei, iar aceste elemente vor sustine termoizolația și elementele fațadei. Fațada ventilată este amplasată parțial (zone din fațadă) pe Est și Vest și pe fațadele interioare.  De asemenea fațadele Nord și Sud includ fațadă ventilată doar la etajele 11D. 

Apartamentele Silk District vor beneficia de ferestre mari pe tâmplărie din PVC, cu o înălțime de 2,30 m. Acestea asigură o izolare termică foarte bună, datorită profilelor de tâmplărie cu un coeficient termic ridicat.  Ele asigură acces vizual la exterior, permit intrarea luminii naturale și aerisirea optimă a camerelor. 

Certificare NZEB: energie din surse regenerabile

Cel puțin 30% din energia folosită va proveni din surse regenerabile. Silk District va implementa principiile NZEB (Nearly Zero Energy Building) și va încorpora: 

- panouri solare, care vor contribui la încălzirea apei ce va deservi sistemul de încălzire a clădirii; 

- pereții exteriori ai clădirilor vor avea o grosime totală de 45 cm, din care 15 cm termoizolația la exterior; 

- materiale ce asigură o bună izolație a fațadei: vată minerală bazaltică cu o grosime de 150 mm; 

- fiecare clădire va dispune de încălzire centralizată proprie, deoarece această variantă oferă un randament global superior față de centralele de apartament. 

Pădure urbană în interiorul Silk District

Silk District va aduce în Iași prima pădure urbană din oraș. Peste 40.000 mp din totalul de aproximativ 100.000 mp ai proiectului rezidențial vor fi dedicați naturii, spațiilor verzi și de recreere, locurilor de joacă, aleilor și teraselor. 

Apartamentele Silk District vor fi dotate cu pardoseli multistrat, în sistem „dala flotanta” (cu strat fonoizolator, sapa și finisaj) cu rezistență îmbunătățită, stabilitate, izolare fonică, foarte ușor de curățat. Pentru zona de coridoare, acces intrare (lobby) se propun pardoseli ceramice antiderapante. În apartamente, atât băile cât și bucătăriile închise  vor fi prevăzute cu pardoseli ceramice, iar restul camerelor, atât cele de zi cât și cele de noapte, vor fi prevăzute cu parchet. 

Pereții interiori ai apartamentelor vor fi acoperiți cu o vopsea lavabilă aplicabilă cu un strat de grund, cu rezistență la uzură.

Ușile de intrare în apartamente vor fi metalice, antiefracție. Structura de oțel face ca acest tip de ușă să reziste în timp, în plus necesită o minimă întreținere și nu este vulnerabilă la îndoiri sau rugină. 

Toate apartamentele sunt prevăzute cu uși interioare din MDF, ce sunt fonoizolatoare și se integrează într-un design modern.

Materiale cu ciclu de viață de 100 de ani

Gresia și faianța porțelanată, potrivită pentru zone umede și uscate, este montată cu adeziv special. Acest material are un ciclu de viață de peste 100 de ani. Deoarece utilizăm doar plăci de gradul A proiectate, testate și fabricate de un producător de referință, aceste plăci rareori vor necesita înlocuire. 

Obiectele sanitare sunt alese în stil modern: rezervorul toaletei este ascuns în interiorul peretelui, dușurile sunt de tip „walk in” cu pereți din sticlă securizată, tratată anticalcar și rigolă de duș încastrată în pardoseală sau cadă de dimensiuni mari. 

Mobilierul din zona lavoarului este creat special pentru fiecare tip de baie și este proiectat astfel încât să reziste la umiditate, fiind fabricat din materiale rezistente la dilatare sau contracție. 

Ferestre mari și fără grinzi vizibile la interior

Rețea în tuburi de protecție, rezistente la foc

Cablajul instalațiilor electrice constă din cabluri de cupru. Acestea au o durată foarte mare de viață. Durata de folosință este îmbunătățită de calitatea izolației care protejează cablajul. Fiecare cablu este instalat într-un tub de protecție, ce permite o eventuală înlocuire și oferă totodată protecție mecanică a cablului. Acolo unde nu se folosesc tuburi de protecție, distribuția cablurilor se face în mănunchi, organizat pe paturi de cabluri. 

În apartamente, se folosesc conductoare electrice din cupru protejate în tuburi de protecție îngropate în șapă sau pereți. Pe zona de parcaj, distribuția circuitelor vitale (rezistente la foc) se va poza separat de circuitele normale, pe paturi de cabluri rezistente la foc sau în montaj aparent cu cleme metalice sau sisteme de tip GRIP. 

Pentru alimentarea receptoarelor cu rol de securitate la incendiu se vor utiliza sisteme de pozare și distribuție (doze, cutii de legatură etc.) rezistente la foc, care să permită menținerea integrității  circuitelor electrice pe întreaga perioadă în care cablul este expus focului. Se menține astfel într-o manieră fiabilă alimentarea cu energie electrică sau semnalul de la sursă la instalație. 

Toate rețelele interioare de utilități sunt proiectate pentru a fi integrate în structura de rezistență și în pereții interiori, astfel încât spațiul de locuit să nu fie irosit. Acest lucru permite crearea de spații interioare mai înalte, luminoase, aerisite și neobstrucționate. 

Câte o centrală termică pentru fiecare clădire

Fiecare clădire va dispune de încălzire centralizată proprie ce oferă locatarilor o siguranță mult mai mare comparativ cu sistemele de încălzire individuale (riscul de scurgeri de gaze și cel de explozie fiind eliminat).

Mai mult, un sistem centralizat de încălzire la nivel de clădire presupune costuri de mentenanță mult mai reduse la nivelul fiecărei unități și asigură un debit de apă caldă constant. Centrala termică este dimensionată pentru fiecare clădire, amplasată la ultimul nivel în camera tehnică. Centrala de bloc are o anduranță în folosire mult mai ridicată decât centrala de apartament, de unde și riscul de avarie mult mai scăzut. Fiecare apartament este separat în ceea ce privește distribuția căldurii și apei calde, astfel încât ceilalți locatari nu sunt afectați în cazul unei avarii. 

Fiecare apartament va avea infrastructura pentru sistemul AC, instalată în locuri predeterminate ce oferă o eficiență ridicată. Poziția unităților exterioare este aleasă astfel încât designul fațadei să nu fie afectat. Studio-urile duble și apartamentele de 2 camere dispun de infrastructura pentru o singură unitate, iar apartamentele de 3 și 4 camere pentru 2 unități (living și dormitor principal). 

Silk District este un proiect de regenerare urbană realizat de Prime Kapital pe Calea Chișinăului numărul 22. Detalii despre apartamente, prețuri și modalitățile de plată, direct pe site-ul proiectului – www.silkdistrict.ro, la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., la telefon 0785.253.665 sau la biroul de vânzări din Calea Chișinăului nr. 22, Iași, de luni până vineri între 09:00 – 18:00 și sâmbătă între 10:00 – 14:00.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31