fbpx
 
Păreri PEFOC: care sunt cele mai cunoscute tipuri de cuptoare și grătare zidite pentru grădină?

Păreri PEFOC: care sunt cele mai cunoscute tipuri de cuptoare și grătare zidite pentru grădină?


Dacă locuiești la casă și îți dorești să te bucuri de aroma specială pe care o conferă pregătirea mâncărurilor gătite tradițional cu ajutorul focului pe lemne, cuptoarele și grătarele zidite în regim propriu sau cu ajutor specializat sunt fără îndoială, construcții spectaculoase ce merită atenția ta.

Un cuptor de gradina nu este doar util într-o gospodărie, ci este și un element de design care adaugă un plus de farmec într-o curte. El poate fi construit destul de ușor cu puțină îndemânare și dacă urmăm pașii corecți. Iar dacă totuși, te panichează complexitatea construcției unui astfel de proiect, poți apela oricând la serviciile echipei de meșteri sibieni PEFOC.RO, formată din profesioniști cu experiența a zeci de ani de construit cuptoare de calitate și grătare de grădină zidite, cu design fermecător.

Tipuri de cuptoare și grătare zidite pentru grădină

Totuși, nu toate cuptoarele de grădină sunt la fel! Ele diferă și în funcție de ce tip de materialele de construit grătare alegem pentru confecționarea lor. Așa că, hai să vedem și care sunt cele mai cunoscute tipuri de cuptoare și grătare zidite pentru grădină!

Cuptoare de grădină zidite din cărămidă

Cărămida este cel mai des utilizat material de construit grătare, atât pentru cele de gradină, cât și pentru un cuptor tradițional pe lemne. Cu toate că se poate construi din orice tip de cărămidă, meșterii noștri recomandă folosirea cărămizii refractare, care este mult mai utilă în conservarea și distribuirea uniformă a căldurii din interiorul încins al cuptorului. În plus, cărămida refractară este un material trainic și cu un aspect versatil ce se potrivește cu succes, atât în curți moderne cu aspect minimalist, cât și în curți cu design rustic.

Cuptoare de grădină din piatră

Pe lângă modelele clasice de gratar carbuni, cuptoarele din piatră au devenit din ce în ce mai populare în preferințele clientilor noștri și asta datorită liniilor de design spectaculoase și impunătoare ale pietrei. Piatra arată foarte bine într-o poveste rustică, fiind și un material extrem de rezistent, perfect adaptat pentru o astfel de construcție pregătită să facă față unui ritm crescut de utilizare.

Cuptoare de grădină confecționate din lut

Pentru construcția cuptoarelor de grădină și mai ales pentru cele în formă de cupolă, se poate folosi și lutul. Acesta este un material primordial, potrivit în curți tradiționale cu poveste de design rustic, inspirată din cuptoarele vechi de la țară care umpleau ulițele satului cu miresme de pită caldă, plăcinte rumenite pe vatră și cozonaci aburinzi cu nucă, proaspăt scoși din cuptorul cu lemne.

Așadar, dacă locuiești la casă și te bucuri de o curte suficient de încăpătoare, ar trebui să te gândești serios la construcția unui cuptor de grădină. Fie că vrei să ți-l construiești în regim propriu sau cu ajutor specalizat, în secțiunea dedicată pe site-ul www.pefoc.ro ai la dispoziție materiale de construit grătare de grădină, ustensile gratar profesionale și servicii complete pentru construcția lor de la “A la Z”.

Îți garantam că orice model de cuptor sau grătar de grădină zidit, va reuși să impresioneze fiecare oaspete ce-ți va călca pragul casei tale, prin simpla prezență, dar și prin gustul inconfundabil al mâncărurilor gătite tradițional!

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31