fbpx
 
Structuri solide prin prisma fundației pe bază de piloți prefabricați la o adâncime de 12 m în ansamblul rezidențial DIMINEȚII

Structuri solide prin prisma fundației pe bază de piloți prefabricați la o adâncime de 12 m în ansamblul rezidențial DIMINEȚII


Orice construcție trebuie să fie ridicată respectând o serie de norme geotehnice și de siguranță. Fundația este foarte importantă pentru orice imobil și tocmai din acest motiv dezvoltarea proiectului imobiliar DIMINEȚII by INAMSTRO începe prin consolidarea terenului și prin realizarea fundației pe baza piloților prefabricați din beton.

Ce presupune fundația pe bază de piloți prefabricați?

Lucrările de construcție în viitorul ansamblu rezidențial au debutat prin executarea a două tipuri de lucrări concomitent. Prima categorie de lucrări presupune consolidarea terenului pentru perimetrul unde va fi ridicat ansamblul de locuințe DIMINEȚII. Această procedură implică folosirea de piloți de incintă sau prin ridicarea unui zid de sprijin.

Cea de-a doua categorie de lucrări vizează realizarea fundației blocurilor prin utilizarea de piloți prefabricați din beton. Această procedură se bazează pe consolidarea fundației folosind metoda presării statice.

Piloții prefabricați din beton folosiți pentru fundația imobilelor la ansamblul rezidențial DIMINEȚII au rolul de a ridica o structură de rezistență foarte puternică pentru protejarea locuitorilor, pentru a oferi rezistență la încărcări, dar și în fața intemperiilor sau în cazul fenomenelor seismice. Acești piloți prefabricați au o armătură din oțel dispusă longitudinal,pentru a asigura un grad ridicat de rezistență.

Procesul de ridicare a fundației pe baza piloților prefabricați începe prin instalarea unui astfel de stâlp în locul unei găuri verticale în sol realizată prin forare cu ajutorul unei mașini de forat. Piloții prefabricați sunt presați la o adâncime de 12 metri, reprezentând aproximativ înălțimea a 4 etaje din imobilul DIMINEȚII. Fiecare dintre acești stâlpi este presat la 2 metri distanță unul de altul. Urmează construirea unei structuri din armături din oțel și apoi se coboară în gaură stâlpul. Procesul se încheie prin umplerea găurii cu beton.

Având în vedere complexitatea tehnologică în realizarea fundației, dar și importanța acesteia pentru orice construcție, toate lucrările au la bază studii geotehnice și sunt realizate folosind echipamente moderne pentru a respecta cerințele în vigoare privind standardele de siguranță.

Principalele avantaje ale piloților prefabricați din beton

Există o serie de avantaje pe care le oferă piloții prefabricați din beton folosiți pentru fundația imobilelor din ansamblul rezidențial DIMINEȚII. Un prim avantaj constă în faptul că există un control al calității privind armătura, condițiile fiind verificate în fabrică și asigurând elemente structurale perfecte. De asemenea, betonul se întărește în condițiile de fabrică și oferă din acest punct de vedere un grad ridicat de stabilitate și rezistență.

Un al doilea avantaj este dat de faptul că viteza de execuție a lucrărilor este mai mare prin faptul că anumite elemente folosite în ridicarea și consolidarea fundației sunt deja prefabricate. Ritmul rapid de instalare în timpul construcției completează avantajele acestor piloți prefabricați.

Tot în rândul avantajelor putem aminti faptul că piloții prefabricați din beton sunt foarte eficienți pentru condiții dificile din perspectiva apelor subterane sau a solurilor instabile, fapt ce face ca aceste structuri să fie foarte rezistente. Chiar și în condiții de sol cu nisipuri afânate, unde există risc de lichefiere, piloții prefabricați au capacitatea de a aduce compactitate pentru aceste nisipuri.

Piloții prefabricați pot fi folosiți inclusiv pentru crearea de pereți subterani structurali cu rol în retenția pământului, nu doar pentru fundația propriu-zisă. În cele din urmă, merită amintit avantajul de a avea o casă ce are garanția unei construcții foarte solide și sigure.

Acești piloți nu permit tasarea terenului și ajută la preluarea vibrațiilor de suprafață ale terenului. Vorbim despre cele mai performante sisteme de fundații și care oferă o rezistentă foarte mare la cutremure. Soluția fundațiilor pe bază de piloți prefabricați este folosită frecvent în țările cu risc seismic ridicat, așa cum este de exemplu Japonia.

Principalele motive pentru care să alegi un apartament DIMINEȚII

Dincolo de fundația foarte rezistentă pe care o propune viitorul ansamblu de locuințe DIMINEȚII, există multe alte motive pentru care merită să investești într-unul dintre apartamentele acestui ansamblu rezidențial.

Unul dintre motive îl reprezinta locația pitorească foarte aproape de natură și care oferă acces facil la spații verzi. Priveliștile frumoase și relaxante asupra Iașului și asupra naturii din orice apartament este un al doilea motiv, având în vedere clădirile cu regim redus de înălțime din împrejurimi.

Un alt motiv este dat de proximitatea și accesul la toate facilitățile urbane necesare unui nivel de trai ridicat. Multitudinea de facilități din cadrul ansamblului rezidențial completează lista argumentelor, iar printre aceste facilități pot fi enumerate amenajarea spațiului sub forma unui mediu fără bariere, existența parcărilor de biciclete, setarea individuală a temperaturii în fiecare cameră, existența parcărilor subterane și supraterane, dar și locurile de joacă pentru copii sau accesul la spații comerciale în incinta complexului rezidențial.

Dacă vrei să locuiești într-un imobil cu o fundație rezistentă și solidă, dar în același timp să ai parte de toate facilitățile pentru un nivel de trai modern, te așteptăm la biroul de vânzări situat pe Str. Dimineții nr.32 sau ne poți contacta telefonic la numărul +40 33 222 80 55 . Mai multe informații referitoare la planimetriile și compartimentarea apartamentelor DIMINEȚII sau pentru alte detalii suplimentare privind proiectul imobiliar, poți accesa diminetii.ro.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30