fbpx
 
Cum să amenajezi o baie modernă într-un apartament

Cum să amenajezi o baie modernă într-un apartament


Baia este una dintre cele mai importante încăperi dintr-un apartament, iar amenajarea ei poate fi o provocare mai ales pentru cele cu suprafețe reduse. Cu toate acestea, există soluții creative și idei inspirate de la arhitecți și designeri de interior pentru a transforma o baie mică într-un spațiu modern, aerisit și luminos.

Majoritatea băilor din ansamblurile rezidențiale moderne au între patru și șase metri pătrați pentru apartamentele cu 2 camere. În cazul unui apartamentelor cu trei camere (sau mai multe), suprafața băii este, de regulă, de peste 6 metri pătrați.

Chiar dacă spațiul este limitat, există câteva trucuri și idei care pot face o diferență semnificativă în amenajarea unei băi cu dimensiuni reduse. Iată câteva exemple:

Continuitate între perete și cadă

Unul dintre principiile de bază în amenajarea unei băi mici este crearea unei continuități vizuale între perete și cadă. Alegerea aceleiași marmure pentru placarea peretelui și a căzii poate crea iluzia unui spațiu mai mare și mai luminos. De asemenea, culorile deschise și nuanțele neutre pot amplifica această senzație de mărire a spațiului.

Accente de culoare

Pentru a adăuga un strop de personalitate într-o baie mică, poți opta pentru accente de culoare prin mobilier sau accesorii. De exemplu, un blat al lavoarului colorat sau un obiect sanitar într-o nuanță vibrantă pot aduce un element de design interesant într-un spațiu restrâns. În general, este recomandat să păstrezi culorile de bază în tonuri neutre și să adaugi accente de culoare într-un mod echilibrat.

Corpuri / jocuri de lumini și oglinzi

Iluminarea adecvată și utilizarea oglinzilor pot face minuni într-o baie mică. Plăcile ceramice în culori deschise și terne pot reflecta lumina și pot crea iluzia unui spațiu mai mare. De asemenea, oglinzile mari și luminile amplasate strategic pot adăuga adâncime și luminozitate într-o baie mică.

Duș walk-in în loc de cadă

În cazul în care spațiul este foarte restrâns, poți opta pentru un duș tip walk-in, în locul unei căzi. Acest lucru va elibera spațiu prețios și va crea un aspect modern și minimalist în baie. De asemenea, mutarea mașinii de spălat în bucătărie și reducerea accesoriilor din baie la un nivel minim pot contribui la crearea unei atmosfere aerisite și ordonate.

Marmură în culori deschise, lucioase

Ceramica deschisă la culoare și lucioasă este o alegere clasică și elegantă pentru o baie mică. Aceasta reflectă lumina și creează iluzia unui spațiu mai mare și mai luminos. De asemenea, poate fi combinată cu accente de culoare sau elemente decorative pentru a adăuga un strop de personalitate într-un spațiu restrâns.

Amenajarea unei băi moderne într-un apartament poate fi o provocare, dar cu puțină creativitate și inspirație, poți transforma un spațiu cu suprafață redusă într-un loc plăcut și funcțional. Folosind trucuri de design, cum ar fi crearea unei continuități între perete și cadă, adăugarea de accente de culoare sau utilizarea oglinzilor și a corpurilor de iluminat, poți obține o baie modernă și aerisită într-un apartament cu spațiu limitat.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30