fbpx
 
Prime Kapital a finanțat realizarea unui teren de sport modern la Școala „Petru Rareș” din Hârlău. „Sprijinim comunitatea”

Prime Kapital a finanțat realizarea unui teren de sport modern la Școala „Petru Rareș” din Hârlău. „Sprijinim comunitatea”


Reprezentanții Prime Kapital, dezvoltatorul ansamblului Silk District, au participat zilele trecute la inaugurarea noului teren de sport al Școlii Gimnaziale „Petru Rareș” din orașul Hârlău, construit în această vară de organizația Narada și finanțat de Prime Kapital.
Începând din această toamnă, elevii vor avea la dispoziție un spațiu modern pentru orele de sport.

Maggie Kitshoff, Partner&Director Residential Prime Kapital Development: „Avem ca principală misiune aducerea împreună a comunității, iar asta include și investiția în educație. La nivel de companie, pentru noi, educația este extrem de importantă, iar pentru mine, personal, faptul că am fost azi aici, îmi amintește foarte mult de comunitatea din care provin, din Africa de Sud.”

Profesorul de matematică a căutat fonduri pe internet

„Responsabil” pentru bucuria elevilor ce abia așteaptă noul an școlar și orele de educație fizică este profesorul de matematică al școlii, Bogdan Dorneanu care a mobilizat comunitatea și s-a implicat în atragerea de fonduri private.
Profesorii și elevii de la Școala gimnazială „Petru Rareș” Hârlău au inaugurat azi noul teren de sport construit în această vară, ce va avea să servească orelor de educație fizică. În prezența primarului din localitate, Gheorghiță Curcă, a CEO-ului organizației 
Narada și a reprezentanților din conducerea Prime Kapital Development, compania care a finanțat construirea terenului de sport, profesorii și elevii au pășit azi pentru prima dată pe covorul sintetic, frumos decorat și s-au bucurat de primul meci de fotbal susținut de echipa școlii.

Copii defavorizați, profesori dedicați

La Școala Gimnazială ”Petru Rareș” Hârlău învață aproximativ 860 de elevi, dintre care elevi români (aprox.80%) și elevi rromi (aprox.20% – romi căldărari, ursari, lingurari).
Mulți dintre părinții elevilor rromi sunt analfabeți, de aceea ajutorul primit acasă de acești copii este aproape inexistent, iar absențele acestora și rata abandonului școlar sunt în creștere. Datorită eforturilor făcute de profesori și programelor pentru care aceștia au aplicat și pe care le desfășoară în școală, rata abandonului a fost anul trecut în ușoară scădere, doar 23 de elevi fiind declarați că au renunțat la școală. Dintre   elevii   școlii,   187   sunt   beneficiari     de   burse   sociale, dar numărul elevilor care provin din familii cu venituri mici este mult mai mare.
Pentru cei care de-a lungul anilor au abandonat școala, școala organizează cursuri de tip   ”A   doua   șansă”   atât   pentru   învățământul   primar,   cât   și   pentru   învățământul gimnazial.

Terenul a fost modernizat în vacanța de vară

Școala gimnazială „Petru Rareș” Hârlău este una dintre probabil norocoasele care au o sală de sport. Însă, la un număr atât de mare de elevi, orele de sport se țineau cu câte trei clase simultan, ceea ce făcea aproape irespirabil aerul din sală, iar activitatea era foarte mult îngreunată.
Profesorul de matematică al școlii, Bogdan Dorneanu este cel care a scris o alertă pe HartaEdu – platforma dezvoltată de organizația Narada ce mapează nevoile școlilor din România și mobilizează comunitățile pentru a găsi soluții de rezolvare. În scurt timp, Prime Kapital Development și-a exprimat interesul de a contribui pentru educație și a ales să finanțeze această alertă. Pe tot parcursul vacanței de vară, școala a fost în șantier și, cu puțin înainte de începerea noului an școlar, terenul de sport a fost gata.

„Căutând platforme care să ne ajute să strângem bani, am descoperit Narada și implicit HartaEdu, prin care am cerut ajutorul pentru a construi acest teren de sport. Ulterior, fizic, am stat toată vara aici, la școală, alături de echipa de muncitori pentru a-mi oferi sprijinul atunci când a fost nevoie”, Bogdan Dorneanu, profesor de matematică al Școlii Gimnaziale „Petru Rareș” Hârlău.

Un dascăl exemplar

Bogdan Dorneanu predă matematica de aproape 20 de ani la Școala gimnazială „Petru Rareș” din Hârlău, are rezultate excelente cu elevii săi – mulți dintre ei olimpici -, iar în timpul liber joacă fotbal cu copiii și cu profesorii.
Se află în această școală din 2004 când s-a căsătorit și s-a stabilit în sat, iar azi comunitatea îi este familie.
A simțit de la început că se poate integra ușor, că e iubit și apreciat, motiv pentru care nu a irosit nicio ocazie de a se implica. A făcut nenumărate proiecte pentru școală, a fost lăudat și premiat, însă un gând nu-i dădea pace: copiii aveau nevoie de un teren de sport în aer liber să nu se mai înghesuie în sala de sport și să poată face mișcare în mijlocul naturii.

„S-a dovedit faptul că este vitală implicarea unor organizații din domeniul educației în rezolvarea anumitor probleme, fără a aștepta alocările bugetare locale sau centrale. Mulțumim astfel organizației Narada pentru că ne-a fost alături și pentru că ne-a sprijinit în construcția terenului de sport multifuncțional pentru elevii școlii. Și ținem să mulțumim cu precădere domnului profesor Bogdan Dorneanu pentru implicarea totală în realizarea investiției, în cele mai mici detalii, de la mobilizarea părinților, a Consiliului Local și până la impulsionarea lucrărilor de șantier, Gheorghiță Curcă, primarul comunei Hârlău.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31