Decizie definitivă în Dosarul Flux: Acuzații au pierdut definitiv lupta pentru rejudecarea de la 0 a procesului. Judecata continuă
Curtea de Apel Iași a respins, astăzi, prin decizie definitivă, solicitarea a doi dintre inculpații din Dosarul Flux de rejudecare a speței din faza de Cameră Preliminară. Aceștia invocaseră o excepţie privind nelegala compunere a completului de judecată de la Tribunal, care nu ar fi fost delegat oficial pentru a a judeca astfel de spețe.
Inadmisibil pe linie
„În baza disp. art. 425 indice 1 alin. 7 pct. 1 lit. a raportat la art. 386 indice 1, art. 408 alin. 2 Cod procedură penală respinge ca inadmisibilă contestaţia formulată de contestatorii-inculpaţi Cheşcu Tudor şi Popa Mariana împotriva încheierii de şedinţă din 22.05.2024 a Tribunalului Iaşi din dosarul nr. 4050/99/2022 În baza art. 275 alin. 2 Cod proc. pen. obligă pe fiecare din contestatori la plata unei sume de câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 17.07.2024”, a fost decizia Curții de Apel care a confirmat-o pe cea de la fond, de luna trecută, de la Tribunal, care o respinsese tot ca inadmisibilă.
În principal, judecătorii au luat în considerare pentru respingerea acțiunii faptul că această situație a completului de judecată fusese deja discutată și lămurită, ca fiind fără temei, în faza de Cameră Preliminară.
Prin urmare, Dosarul Flux poate continua să fie judecat pe fond, unde are următorul termen programat în luna septembrie.
Istoricul dosarului
În vara lui 2022, după o sesizare ca urmare a unei dezvăluiri REPORTER din ianuarie același an, DNA i-a trimis în judecată pe primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica (inculpat pentru complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată), fostul viceprimar Gabriel Harabagiu (fals intelectual și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit), fostul arhitect-șef Nora Brândușescu (fals intelectual și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit), Mariana Popa, registrator la Oficiul de Cadastru (abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit) omul de afaceri Tudor Cheșcu și firma Flux SRL la care cel din urmă era administrator (complicitate la fals intelectual și complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit).
Aceștia au fost acuzați că au participat la intabularea ilegală a unui imobil ridicat de firma Flux cu încălcarea reglementărilor urbanistice. Concret, imobilul a avut șase niveluri edificate fără acte.
[article id=”111735″ /]Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Nu există nicio diferență între cazurile Mihai Chirica-Frasin și Vlad Oprea-Sinaia Amândoi și-au construit domenii rezidențiale luxoase pe firme-paravan, trecute fictiv pe numele unor rude: Chirica pe frate, iar Oprea pe mamă Primarul din Sinaia este acuzat de operațiuni financiare incompatibile cu funcția Mihai Chirica a construit pe Eurodesign Consulting SRL un ranch la Frasin, cu vila, biserica în curte și patru foișoare de sute de metri pătrați
Articole pe subiecte simiare
Alte articole